Папазов се мъчи да успокои превозвачите - нямало условия сега да протестират

14398
Папазов се мъчи да успокои превозвачите - нямало условия сега да протестират
Снимка: БГНЕС

В момента няма обстановка, която да налага протести на превозвачите. Това каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, предаде БГНЕС.

Папазов увери, че се прави всичко възможно да се защитят интересите на българските превозвачи. Въпреки това той заяви, че е право на превозвачите да протестират, ако сметнат за добре.

Ние не можем да се бъркаме в този протест, допълни той. Някои от исканията на българските и турските превозвачи са диаметрално противоположни, което прави преговорите много тежки. Главното изискване от тях е да се премахнат транзитните такси, с което българската страна не е съгласна, каза Папазов. Той обясни, че преговорите продължават да текат, но без да се направи компромис от двете страни, няма как да се постигне някакъв резултат. Заради това в момента преговаряме само двете министерства, за да може да изработим един документ, който после да се обсъжда и от съответните браншове. И ние искаме либерализиране на превозите. Ние искаме пълно либерализиране, поясни транспортният министър.

Относно наводненията Папазов успокои, че те няма да се отразят на корабоплаването, но могат да се отразят на работата на пристанищата, тъй като доста от кейовете, например на пристанище Лом, могат да бъдат наводнени. Мерки са взети, но обработката на корабите в тези дни, в които може да стане такъв инцидент, ще бъде преустановена, заяви още Папазов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика