Павлова: Нямаме определени цени за тол таксите

2341
Павлова: Нямаме определени цени за тол таксите
Снимка: БГНЕС

По повод подготвяните протести на автобусни превозвачи срещу размера на тол таксите, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова подчерта, че най-рано в края на годината ще има яснота какви ще бъдат те.

"Това са спекулации - в момента се опитват, може би през медиите, да си направят някаква реклама или да си оправдаят някакво повишаване потенциално на цените", заяви Павлова.

Павлова е на среща в Брюксел

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е на работно посещение в Брюксел. В рамките на визитата си минис...

"Първото, което трябва да кажем, е че ние нямаме определени цени на изминато разстояние колко ще струва тази такса", подчерта министър Павлова, цитирана от БНР.

До края на лятото се очаква да бъде избран изпълнител за изграждането на тол системата за преминаване по част от пътищата в страната. "Да изработи самия софтуер или системата да бъде разработена целево само за България, която да е собственост и с всичките права на Агенция "Пътища", допълни министърът.

По думите ѝ вторият компонент на обществената поръчка включва вече надграждането на рамките, на които тази система вече ще бъде оперирана. "Ние вече сме монтирали около 250 рамки на пътищата, върху които рамки сега има камери с броячи. Идеята е вече да използваме тези и да ги надградим с допълнително 50. Предвиждаме и два компонента на мобилно проследяване, обясни още министър Лиляна Павлова.

За системата няма да се плаща със средства от бюджета сега, а след влизането й в действие със събирането на приходите от таксите.

Павлова: 4 области саботират консолидацията на ВиК сектора

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова определи като саботаж нежеланието на част от общините да присъединят своите ВиК друж...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com