Председателят на "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" стана "Доктор Хонорис кауза"

4006
Председателят на "Булстрад Виена Иншурънс Груп" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" стана "Доктор Хонорис кауза"
Снимка: Булстрад

Председателят на Надзорния съвет на "Булстрад Виена Иншурънс Груп България" и "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" АД Петер Франц Хьофингер, който е и член на Управителния съвет на "Виена Иншурънс Груп", получи престижно признание. Г-н Хьофингер беше удостоен с титлата "Доктор Хонорис кауза" на Стопанската академия "Димитър А. Ценов".

Академията, която работи вече 82 години, е едно от най-старите висши учебни заведения у нас. Тя е давала титлата "Доктор Хонорис кауза" на само 23-ма души досега.

Стопанската академия е емблематична за българското застраховане. От тук започва началото на застрахователната наука в България. Тук е създадена първата и към настоящия момент единствена обособена в България застрахователна катедра.

"За мен е голяма чест да бъда удостоен с тази почетна титла на тази прекрасна церемония. Изказвам своите благодарности, както на Стопанската академия в Свищов, така и на моите колеги от "Булстрад Виена Иншурънс Груп", които искам да поздравя за постигнатите високи резултати и лидерската позиция на "Булстрад" на българския застрахователен пазар. Този успех потвърждава нашата стратегия за устойчиви инвестиции в България и за утвърждаването ни като доверен партньор за нашите клиенти", каза г-н Хьофингер.

Тържествената церемония за връчване на почетната титла се състоя в главната аула в Ректората на свищовското висше училище. Сред гостите на церемонията бяха членове на управителните съвети, директори и специалисти от "Булстрад" и "Булстрад Живот".

Професионалната и обществена дейност на номинирания за почетен доктор пред академичната общност и гостите на церемонията представи доц. д-р Тодор Кръстевич – зам.-ректор на Стопанска академия по научноизследователска и проектна дейност. А лично ректорът на академията доц. д-р Иван Марчевски, връчи званието на г-н Хьофингер.

Според мотивите за взетото на 31.01.2018 г. решение, Петер Хьофингер се удостоява с почетното звание "за значим принос към процеса на конвергенция между образованието и бизнеса", както и към теорията и практиката в сферата на застраховането. Ректорът прочете текста на дипломата на латински език и връчи на Петер Хьофингер регалите за "Доктор Хонорис кауза".

При награждаването г-н Хьофингер благодари за оказаната му чест и изнесе академично слово на тема "Възможности и предизвикателства, свързани с дигитализацията в застраховането". След тържествената церемония за присъждане на почетното звание г-н Хьофингер посети Академичния музей и положи подпис в летописната книга на свищовското висше училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Отлагането на либерализацията на тока ще ни коства милиарди от Европа: Говори Атанас Пеканов

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика