Продават „Бургаски корабостроителници” на търг

32737
Продават „Бургаски корабостроителници” на търг
Снимка: БГНЕС

Предприятието „Бургаски корабостроителници” ще бъде продадено на търг, пише „Стандарт”. Обявите са пуснати на сайта на Российский аукционный дом (РАД) http://auction-house.ru. От тях става ясно, че активите на корабостроителното дружество се продават на три отделни части.

Първият обявен от РАД търг е за основния завод с площ 97,6 дка, 41 дка от които са застроена площ. Посочената начална тръжна цена на тези активи е 130 млн. евро. Вторият обявен от РАД търг е за ремонтния цех на "Бургаски корабостроителници". Той е разположен на площ от 15 дка и е пригоден да извършва капитален ремонт на корпусите, винтовете, двигателите и на хидравличното и електрическо оборудване на кораби до 25 хил. брутотона. Обявената начална цена на ремонтния цех е 65 млн. евро.

Шефът на „Бургаски корабостроителници” обеща да се срещне с работниците

След няколко проведени срещи на ниво областна администрация, намеса на полицията и на държавните институции, изпълнителният директор ...

Третата предлагана за продажба част от "Бургаски корабостроителници" е част от Пристанище Бургас. Тя е с площ 120 дка, разположени на южния бряг на Бургаския залив. Наддаването за нея ще започне от 12 млн. евро. Така общата начална цена за корабостроителницата е 207 млн. евро. Според сайта на РАД за 65-годишното си съществуване "Бургаски корабостроителници" е пуснала на вода 850 кораба. В обявите няма посочени дати за провеждане на търговете, както и крайни дати за подаване на оферти.

В края на миналата година стана ясно, че някогашният лидер в тежката промишленост "Бургаски корабостроителници" е фалирал и спира производство. Причината за това са дългове на дружеството. В рамките на един ден - на 6 декември, бяха връчени заповедите за съкращаване на всичките 150 работници в корабостроителното предприятие. "Бургаски корабостроителници" е създадено още през 1948 г. От лятото на 2000 г. държавната компания е преобразувана в дружество със 100% частно участие.

На снимката: работници от предприятието на един от протестите, които организираха



Съкратените от „Бургаски корабостроителници” затвориха кръстовище

Работниците, които бяха съкратени от „Бургаски корабостроителници”, затвориха кръстовище в знак на протест, предаде БГНЕС. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика