Проект по ОП "Развитие на човешките ресурси" помогна на "Шнайдер Електрик"

824
Проект по ОП "Развитие на човешките ресурси" помогна на "Шнайдер Електрик"
Снимка: iStock/Guliver

Днес, 28 декември, се проведе заключителна пресконференция за представяне на резултатите по проект BG05M9OP001-1.008-1817 "Социална политика и добри практики в Шнайдер Електрик България", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020.

Ръководителят на проекта Мария Никовска представи целите му и как те са свързани с фирмената политика за непрекъснато инвестиране в развитие на човешките ресурси като главен фактор за повишаване на качеството и производителността. Благодарение на проекта бяха реализирани дейности по въвеждане на система за подобряване качеството, организацията на работните места и производителността на труда, с фокус към удължаване на трудовата реализация и квалификация на служителите (включително и за служителите над 54 години), както и по-гъвкави възможности в подкрепа на съвместяването на трудовите и семейни задължения.

Друг полезен фокус са въведените по-качествени колективни средства за защита на труда и организиран транспорт за всички 680 служители на производственото предприятие. Допълнително бяха проведени дейности за информиране на служителите на дружеството, обществеността и заинтересовани страни, за помощта от ЕСФ и ОПРЧР, и в подкрепа за мултиплицирането на резултатите от проекта, популяризиране на хоризонталните принципи на ОПРЧР, както и в частност принципа за Устойчиво развитие, екологичните принципи на "Шнайдер Електрик", и фирмената политика по отношение екологичните стандарти на продукцията на дружеството и корпоративните ангажименти към намаляване използването на невъзобновяеми ресурси и намаляването на енергийното потребление.

Г-жа Никовска отбеляза и доброто сътрудничество с междинното звено на оперативната програма в лицето на служителите към Агенцията по заетостта в Пловдив - за текущото отчитане на разходите и дейностите, както и улесненията, които електронната платформа ИСУН 2020 дава на ползвателите, като улеснява процедурите по отчетността и значително подобрява комуникацията между бенефициентите и управляващия орган.

В заключение Ръководителят на проекта подчерта силната подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към бизнеса за повишаване качеството и привлекателността на работните места в производствените предприятия чрез финансиране на проекти които създават устойчиви практики по отношение развитието на капацитета за управление и инвестиране в човешкия капитал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Икономист каза какви ще са щетите за бюджета от забраната на рекламата на хазарт

Новите блокове на АЕЦ "Козлодуй": Свършеното досега

КРИБ: С промените при рекламата на хазарта ще настъпят трайни неблагоприятни последици

Инфлацията в най-голямата икономика в Европа изненадващо се ускорява

Нов директор на Агенцията по кадастър

Кофас: В България за първи път от години намаляват фалитите

"Булгаргаз" очаква по-ниска цена на газа за май

Бившият директор на “Ел Би Булгарикум” твърди, че сегашното ръководство е с изтекъл мандат

Удар по свободата на медиите: Журналист за ефекта от забраната на реклама на хазарт

Радев се намеси: Вето върху текстове на Закона за инвестициите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика