Прокопиев пита Станишев как пак се занимава с черен пиар, Ерменков отрича за писмо от "Газпром"

20441
Прокопиев пита Станишев как пак се занимава с черен пиар, Ерменков отрича за писмо от "Газпром"
Снимка: БГНЕС

Всеки вестник и всяка медия може да пише свободно за различните теми, включително тази с ЕРП-тата. Това заяви червеният депутат Таско Ерменков, който беше посочен от Реформаторския блок като един от „предателите” по отношение на законодателството за „Южен поток”.

На въпрос възможно ли е по одита на ДКЕВР за ЕРП-тата наистина да се заведат дела – едва ли не по всяко нарушение, т.е. 2690 дела и да се спечелят около 53 млн. лева, Ерменков отвърна, че „трудът на ДКЕВР” е дългогодишен и на негова база може да се пристъпи към законова процедура.

Иво Прокопиев излезе с открито писмо до Сергей Станишев

Бизнесменът и собственик на медии Иво Прокопиев излезе с открито писмо до лидера на БСП  и на Партията на европейските социалисти...

Случаят с ЕРП-тата и този с „Южен поток” се гледат като тест за върховенството на закона в България – дали ще надделее руското влияние или България ще тръгне по правия път, пише Financial Times. Ето това е тема, която поставят и авторитетни западни медии, посочиха водещите на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Анна Цолова.

Ако ние работим за интересите на Австрия, както каза президентът Росен Плевнелиев за нас, значи вършим добра работа – работим за европейските интереси. Колкото до руското влияние – няма писмо от „Газпром”, с което да ни се казва да вмъкнем законодателен текст. Кълна се в име и чест, заяви Ерменков. Той обаче не обели и дума за писма от „Южен поток Транспорт”, за което данни изнесоха Реформаторите.

На въпрос дали само „Газпром” ще контролира морската отсечка от „Южен поток” в български териториални води, Ерменков обясни, че морската част е отделена, за да се даде възможност на енергийния комисар Гюнтер Йотингер да преговаря с Русия директно за тази част. Газ ще може да взема всеки, както е според Третия либерализационен пакет, от компресорната станция на българския бряг на Черно море, заяви червеният депутат.

Скандалът „Иво Прокопиев”

Заплахите към ЕРП-тата са предизборно упражнение, сигурен е Калфин

Надали от заплахите към ЕРП-тата от страна на енергийния регулатор след  изборите ще дойде увеличението на цената на тока. Тов...

По драмата с имейла на Иво Прокопиев Ерменков заяви, че не я чел, защото „не е хигиенично”. Като разбиха мейла на Илияна Йотова никой не се възмути, добави той. И поясни, че не може да коментира разсъжденията на Прокопиев.

От своя страна самият Прокопиев категорично заяви, че никога не е определял „дневният ред на България” чрез медиите си. Говорим за работна кореспонденция, от която официално не е публикувано всичко, а се казва да се търси информация. Скандалът е на друго място – самият г-н Ерменков каза, че не е хигиенично да се четат чужди мейли. Кой политик в ЕС си позволява такова нещо? След този случай и след като имаше случаи със запалени коли на журналисти, вече се натрупват доста сигнали как се действа срещу медиите. Срещу Икономедия и срещу мен се води репресия от държавния апарат, категоричен е Прокопиев.

Очевидно е, че има сценарий за ЕРП-тата – знам, че има „чернови” за отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества. В мейла си казвам, че се цели отнемане на лиценза на една от компаниите, които контролират мрежовата структура, за да се пренасочват парични потоци. Не съм защитник на ЕРП-тата – те си имат своите кусури, но говорим за принципа на действие, подчерта Прокопиев.

По темата с енергетиката умишлено има „клатене” и делене на добри и лоши, каза Прокопиев. А Ерменков избягна въпроса дали е проблем, че стотици народни представители имат интерес в зелената енергия.

Куюмджиев: БСП защитава бедните, ГЕРБ брани ЕРП-тата, умните и красивите

Нали умните и красивите протестираха как ние сме защитавали олигархията, която богатее на гърба на българските потребители? Вчера се ви...

В мейла ми изрично подчертавам да се търсят гледните точки на всички страни – Орешарски, Бобева, ГЕРБ, Реформаторския блок, добави Прокопиев. Тук се намеси и Ерменков, че Иво Прокопиев има право да си защитава интересите. Бизнесменът пък посочи, че това да си предприемач в България „беше криминализирано” от политиците. Той добави, че когато Икономедиа пише за зелената енергия, под всеки материал се уточнява, че "имам интерес в тази сфера".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика