Пускат Дунав мост 2 през май

16199
Пускат Дунав мост 2 през май

Очаква се Дунав мост 2 да бъде пуснат за движение през май догодина, съобщи вчера министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Последната фаза за изграждането на съоръжението при Видин – Калафат започна в края на октомври. След края на строителството ще се тестват и различните системи за сигурност и контрол, които ще управляват трафика на моста.

Германската банка, отпуснала заема за мотрисите на БДЖ, отказва преговори за разсрочване

Германската банка, дала на БДЖ заема за мотрисите "Сименс", отказва да преговаря с Министерството на транспорта за разсрочване. Тов...

Предвижда се България и Румъния да формират официално съгласие град Видин да бъде седалището на търговското дружество за управлението на моста, каза още транспортният министър. Той допълни, че няма никакви основания централата на компанията да бъде в София. Московски припомни, че един от спорните въпроси по време на междуправителствените преговори между България и Румъния е бил именно за седалището на дружеството, пише Новинар.

Московски изтъкна и неотложната нужда за икономическо развитие на българския район около Дунав. "Единственият начин да съживим този регион, тъй като е най-бедният в Европа, е да създадем тази инфраструктура", подчерта Московски.

Той уточни обаче, че трябва да се съобразяваме с финансовите възможности, които имаме. „При положение, че за 20-30 години нищо не е правено или строено, не може да очаквате, че за тези 4 или 5 години ще построим инфраструктурни съоръжения за милиарди", отсече министърът.

Пътната връзка по Коридор 4 се подготвя като проект и ще бъде изпълнена вероятно през следващия програмен период, който е след 2014 година. Ако останат резервни средства, още през този може да се започнат фази от нея, каза още Московски.

Румъния иска още 6 моста над Дунав

Инфраструктурен проект за развитие на транспорта в Румъния предвижда да бъдат построени още 6 моста над река Дунав по границата с Бълга...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика