Райков определи исканията за 20% поскъпване на тока като абсурдни

9795
Райков определи исканията за 20% поскъпване на тока като абсурдни

Държавата започва ревизия на всички предприятия под свой контрол, които поискаха поскъпване от 20% на тока от юли тази година.

Отново ограничаване на ВЕИ мощности в Югоизточна България

ВЕИ централи ще трябва да ограничат производството си на 13 април съгласно разпореждане на Електроенергийния системен оператор, предаде...

Проверката може да доведе до уволенения на хора, заемащи високи постове в Националната електрическа компания (НЕК) и в Енергийния системен оператор (ЕСО).

След днешното заседание на Министерския съвет служебният премиер Марин Райков съобщи новината и коментира, че исканията за такова драстично поскъпване на тока от страна точно на НЕК и ЕСО са абсурдни, предаде Нова телевизия. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев уточни, че ще има пълна ревизия на исканията на НЕК и ЕСО и поскъпване на тока от 20% няма да има. „Нито НЕК, нито ЕСО са отчели възможностите за промяна в микса и резервите, които съществуват”, коментира Василев във връзка с искането за 20% увеличение на цената на електричеството.

От правителството вече обясниха, че хората в държавните енергийни дружества са изчерпали кредита на доверие. Повечето от тези служители бяха оставени на местата си след падането на кабинета "Борисов". Очевидно обаче, според енергийния министър Асен Василев, някои от тях не се справят добре с проблемите.

Засега никой от правителството не съобщава имена, които ще бъдат освободени.

ЕК праща експерти да дават препоръки за енергийния ни сектор

В края на този месец експертната мисия на Европейската комисия, която ще проверява състоянието на енергийния ни сектор, ще дойде в Бълг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика