Рокади в ръководствата на БЕХ, АЕЦ Козлодуй и "Мини Марица Изток"

28868
Рокади в ръководствата на БЕХ, АЕЦ Козлодуй и "Мини Марица Изток"

Съветът на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД освободи Борислав Борисов от Съвета на директорите на "Националната електрическа компания" ЕАД, предаде БГНЕС. Неговото място заема Сава Савов.

Промени са извършени и в АЕЦ "Козлодуй". От Съвета на директорите са освободени Валентин Николов, Теодор Шопов и Валентин Груев. Техните места се заемат от Иван Генов, Александър Николов и Георги Христозов.

Министърът на икономиката разпоредил проверка колко от държавните пари са в КТБ

Министърът на икономиката и енергетиката се е разпоредил да се направи проверка колко пари на държавните фирми, на които е принципал, с...

Изпълнителният директор на "Мини Марица изток" ЕАД и член на Съвета на директорите на въгледобивното дружество Теодор Дребов и Димо Димов също са освободени. Новоизбраните членове в състава на СД на "Мини Марица изток" ЕАД са Станимир Казлачев и Щерьо Щерев. Промяна в Съвета на директорите има и в "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД, след като бе освободен досегашният главен директор Георги Христозов. Новоназначен в състава на СД е Михаил Митков.

Христозов първоначално беше обявен като нов директор на БЕХ, но само след ден енергийният министър Георги Христозов каза, че Боян Боев ще оглави държавната компания.

Георги Христозов има присъда за валутна измама от 1989 година от Районния съд в Стара Загора, но е реабилитиран през 1991 година. Това поставя въпросът дали Христозов има право на достъп до класифицирана информация – точно заради това Андонов беше освободен, тъй като срещу него тече разследване. На 19 юни Actualno.com изпрати запитване до Министерството на икономиката и енергетиката дали г-н Христозов има право на достъп до класифицирана информация при това положение. Според Закона за достъп до публична информация стандартният срок за отговор е 10 работни дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика