Шефът на ДКЕВР не смее да каже, че токът ще поскъпне наесен

22131
Шефът на ДКЕВР не смее да каже, че токът ще поскъпне наесен
Снимка: БГНЕС

Нека не се лъжем – промяна на цената на тока ще има. Това повтаряше непрекъснато председателят на ДКЕВР Боян Боев след днешното заседание на комисията.

Боев, който беше неразделен тандем със скандалния Георги Христозов в ТЕЦ „Марица Изток 2”, старателно избягваше да употреби думичката „поскъпване”. Шефът на ДКЕВР все пак си остави вратичка – можело да няма „промяна на цената на тока”, ако ЕК се съобрази с жалбата на комисията за дългосрочните договори с ТЕЦ “AES – 3C Марица Изток 1” и ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3”. На 25 май ДКЕВР обяви, че праща жалба с искане Брюксел да спре действието на договорите и ТЕЦ-овете да не работят на регулирания пазар, докато не се изясни ситуацията с предоговарянето, както и дали сегашните договори на американските централи не представляват нерегламентирана държавна помощ.

В Европа данъкоплатците се притесняват най-много за сметките си за ток

Собствениците на жилища в Европа са по-разтревожени от сметките си за енергия, отколкото от плащането на наем или ипотека, установи и...

По-рано днес и червеният депутат Таско Ерменков увери, че няма да има спиране на тока през есента и зимата – нещо, което беше посочено от вицепремиера Екатерина Захариева. Ерменков така и не се съгласи, че е възможно БСП да е унищожило енергийния сектор, след като продава на външните пазари киловатчас за 8 стотинки, а в България – за 16 стотинки. Според анализи на ИПИ точно невъзможността да се осигури достатъчно голям външен пазар за българския ток натрупва напрежение в системата поради увеличаващите се загуби.

На днешното си закрито заседание ДКЕВР обсъди общите условия на ВиК операторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика