Шистовият газ влиза в парламента

4240
Шистовият газ влиза в парламента
НС ще разгледа законопроекта и двете решения за забрана на проучването и добива

Парламентът ще разгледа законопроекта и двете решения за забрана на проучването и добива на шистов газ, внесени от представители на три различни парламентарни групи.

Народните представители ще обсъдят на първо четене Законопроекта за забрана на проучване и добив на шистов газ, внесен от лидера на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев и група народни представители на 23. 11. 2011 г. Като следваща точка депутатите ще обсъдят Проект за решение за налагане на мораториум върху проучванията и добива на шистов газ на територията на Република България, внесен от лидера на ПГ на „Атака” Волен Сидеров и група народни представители на 28. 10. 2011 г.

Инициативният комитет: Благодарим на г-н Борисов за навременната намеса!

От Инициативния комитет, организирал кампанията срещу проучванията и добива на шистов газ в България, заявиха, че ги удовлетворява пред...

Народните представители ще разгледат и Проект за решение за забрана на добива на шистов газ и прилагането на метода на хидравлично разбиване и сходни на него методи при проучване и добив на нефт и природен газ на територията на Република България, внесен от лидера на РЗС Яне Янев и група народни представители на 23.11.2011 г.

След споровете и разногласията от заседанието на парламентарната Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм от парламентарната група на ГЕРБ предложиха пълна и безсрочна забрана върху прилагането на технологията хидравлично разбиване при проучване и/или добив на газ и нефт на територията на Република България. Предложението за забрана е внесъл лично премиерът Бойко Борисов.

През тази седмица на първо четене ще бъдат разгледани и Законопроектът за публично-частното партньорство и Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за енергията от възобновяеми източници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика