Собственикът на "Дунарит" е взел Vivacom?

27946
Собственикът на "Дунарит" е взел Vivacom?

Пиер Луврие контролира групата LIC 33, която обяви, че е новият акционер в БТК. Информацията е обявена на сайта на групата.

Луврие е белгиец с руски паспорт и е известен с това, че пое контрола над военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", информира "24 часа".

КЗК прехвърли "горещия картоф" БТК на Европейската комисия

Комисията за защита на конкуренцията препрати на Европейската комисия казуса с контрола на БТК. Съгласно предоставената в хода на проу...

Късно снощи стана ясно, че LIC33, обединяваща инвеститори от ЕС, специализирани по операции на нововъзникващите пазари и изпаднали в затруднено положение, придобива марожитарния дял във "Виваком" (Vivacom) и "други водещи компании в България. Това се казва в съобщение на компанията до БТА, в което не са посочени имената на другите компании.

В съобщението се посочва още, че предишният собственик окончателно е продал активите срещу ангажимента на инвеститора да рефинансира всички дългове към различни банки. Първоначалната оценка на консолидираните задължения, които ще се рефинансират, е за 900 милиона евро.

Транзакцията трябва да бъде одобрена от регулаторните власти и новите инвеститори вече започнаха усилията по рефинансирането наред с преструктурирането с цел да се стабилизира положението, се допълва в съобщението.

Припомняме, че точно преди Коледа се появи официална информация, че неизвестен американски инвеститор проявява интерес към дружество, контролирано от Цветан Василев и сочено от БНБ за част от схемата за източване на КТБ. Става въпрос за "ТЦ ИМЕ" АД, чрез което американците се надяват да се сдобие с миноритарен пакет във Виваком. След постигане на споразумение с VTB Capital, американският инвеститор щял да стане вторият най-голям акционер във Виваком, съобщават от българския клон на гръцката консултантска компания V+O Communication.

Към момента акционери във Vivacom са Цветан Василев, с малко над 43%, лондонското инвестиционно звено на руската ВТБ - VTB Capital, с около 33% и кредиторите на компанията (с останалите проценти), по информация на "Капитал".

КЗК обвини БТК в нарушаване на принципа на конкурентоспособност

Антимонополната комисия определи действията на БТК, с които прекратява договорните отношения с ИТК, като опит да постави ИТК в нерав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика