Терзиева се надява ОПРР да бъде пусната до края на септември

13553
Терзиева се надява ОПРР да бъде пусната до края на септември
Снимка: БГНЕС

„Надявам се в края на септември средствата по първа и трета оси на Оперативна програма „Регионално развитие“ да бъдат пуснати. В постоянен контакт сме с представителите на Европейската комисия и целта, около която се обединихме е обща – да усвоим средствата по програмата навреме, като не допускаме нередности и имаме сигурна система за управление и контрол. Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева след проведената вчера поредна среща с генералния директор на ГД „Регионална и градска политика“ в ЕК Валтер Дефа.

В Брюксел българският министър проведе отново разговори с Дефа във връзка с казуса с временно спрените плащания по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ и приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма“ по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Терзиева: Няма да загубим парите по ОП "Регионално развитие"

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри годишната конференция за представяне на напредъка на Оперативна програма...

Пред журналисти в белгийската столица Терзиева съобщи, че плащанията към бенефициентите по проекти по оперативната програма не са спирани, информира пресцентърът на МРР.

На срещата с Валтер Дефа регионалният министър още веднъж е представила българската позиция и предприетите от Управляващия орган действия по констатациите, визирани в писмото на ЕК в началото на месец юни. По време на разговора Терзиева е подчертала, че българската страна все още не е получила одитния доклад, така както е изискването, заложено в чл.91/1.а от Регламент 1083/2006.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика