Управляващите умишлено губят делото за АЕЦ „Белене”, твърди Борисов

19219
Управляващите умишлено губят делото за АЕЦ „Белене”, твърди Борисов
Снимка: БГНЕС

Делото в Париж за АЕЦ "Белене" умишлено се води към загуба. Управляващите се подготвят да го загубят. Това е най-големият проблем за държавата – става въпрос 1 800 000 000 евро, към 3,6 млрд. евро. В същото време, една година Станишев и компания не подписват договора за "Белене", защото ако го подпишат, няма да има дело.Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде "Фокус".

По думите му парите ще ги загуби НЕК, която е 100% държавна.

Борисов: Клиповете на БСП са голям смях

Снощи за първи път гледах клиповете им – голям срам е било, голям смях. Някакви боксьорчета си бият крошета. Станишев не знам дал...

"Опорните им точки са - после да кажат, че ГЕРБ е бил виновен. Отсега ви предупреждавам – да не ми зададете този въпрос. Умишлено Станишев и Стойнев водят делото към фалит”, каза още Борисов.

Той допълни, че категорично е "за" европейски енергиен съюз, защото такъв би намалил цената на газа за нас.

„Ние сме 100% за „Южен поток”, но, спазвайки европейското законодателство. Защо не искаме български газ да тече по тръбите на "Южен поток"? Какво против имаме? Не е ли това наш национален интерес?”, попита Борисов.

На въпрос дали цената на тока ще се повиши, Борисов посочи, че ще се повиши и разказа виц в тази връзка от Лютви Местан. „Попитали Радио „Ереван” ще има ли режим на тока и те отговорили, че режим ще има, но ток няма да има”. По-ясно няма как да ви отговоря", каза той.

Бойко Борисов отрови политиката и я превърна във война

Откакто Борисов взе властта, превърна политиката във война. Ние вече нямаме нормален политически живот и в този смисъл кампаниите вече ...

Делото за АЕЦ "Белене" в Париж се води между руската "Атомстройекспорт" (АСЕ) и българската НЕК. Изслушванията са насрочени за юли 2014 г.

През юли 2011 г. Атомстройекспорт внесе иск срещу НЕК в Международния арбитражен съд за 58 милиона евро за разходи по проекта АЕЦ „Белене“. Този иск беше първият в отношенията между двете страни. В началото на октомври НЕК внесе насрещен иск срещу Атомстройекспорт в Арбитражния съд в Женева за 61 милиона евро. В съобщение на компанията се казваше, че искът е за задължения на Атомстройекспорт към НЕК по договора от 2007 г. и допълненията към него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика