Вложители плашат с радикализация на протестите за КТБ

18414
Вложители плашат с радикализация на протестите за КТБ
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ПП "Другата България" и вложител в КТБ Божидар Томалевски* и вложителката Пепи Маринова, която вчера беше "взета за за заложник" в централата на банката в София, се заканиха протестите да се радикализират. На въпрос в студиото на bTV какво имат предвид, те не пожелаха да уточнят.

Протестиращите обаче заявиха, че имат информация, че в Министерски съвет вече е внесен законопроект за промяна на Закона за гарантирането на влоговете. Промяната предвижда на хората с гарантираните влогове в КТБ да се дават облигации, вместо пари. Категорично не сме съгласни - дали сме пари, искаме си парите, казаха протестиращите.

Границите на проблема "КТБ" липсват, когато става въпрос за милиони

Границите на случая „КТБ” непрекъснато се разширяват в публичното пространство. Поредният „анекс” е случаят в П...

Според Томалевски банката вече е във фалит, тъй като цесиите й се разпродават. Той добави, че един фалит на КТБ ще струва на държавата 10 млрд. лв.

Маринова пък разказа, че общо шестима души са успели да влязат вчера в сградата, за да получат удостоверение за вложенията си и да разговарят с квесторите. В един момент обаче те се оказали заключени. В резултат те били принудени в продължение на два часа-два часа и половина да седят във фоайето.

В крайна сметка не се видяхме с квесторите, припомни си вложителката. Тя увери, че недоволните няма да се откажат и допълни, че случващото се е атака срещу КТБ.

Икономистът Кольо Парамов потвърди, че цената на фалита за държавата ще бъде около 10 млрд. лв. Той допълни, че е нормално хората да реагират и изрази очакване за дори още по-дръзки действия.

Интересуващите се от КТБ инвеститори се срещат с вложители в банката

В деня, в който България официално трябва да даде отговор защо досега не са изплатени гарантираните влогове на КТБ, предстои среща межд...

ДПС се заиграва със срутването на банката, категоричен беше Цонев. Според него Йордан Цонев и Делян Пеевски да пишат Закон за КТБ е все едно Хитлер да пише закон за спасяването на евреите по света.

*През 2006 година Томалевски е разследван за имотна измама, заради нереализиран проект за голф игрище в Поморие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика