Заради журналистически материал за БДЖ – директор заплашва източник на разследването

4501
Заради журналистически материал за БДЖ – директор заплашва източник на разследването
Снимка: БГНЕС

Всичко това е една поредица от лъжи, които се сглобяват като манипулации. Така изпълнителният директор на "Холдинг Български държавни железници" Владимир Владимиров нападна Нова телевизия заради разследването им за разхищения в БДЖ.

Едно от основните обвинения в репортажа на телевизията е, че нямало ремонт на определен локомотив, като това бил само пример от регулярна практика. От пуснат аудиозапис, източникът на Нова относно ремонтите бива заплашен с думите "ти си мъртъв, няма мърдане наляво-надясно". Става въпрос за Бойко Стоилов, директор "Подвижен железопътен състав". Трябва да извършим проверка, отговориха в един глас Владимиров и управителят на БДЖ "Товарни превози" Любомир Илиев. Това какво казва един на друг, може ли ръководството да контролира всичко, попита Владимиров.

В БДЖ хора взимат заплати, за да играят футбол

БДЖ - Товарни превози" назначава хора в компанията, които основно играят за футболния отбор на дружеството и много рядко ходят на работ...

Илиев заяви, че седем лица тестват локомотивите, но те били 40-годишни и "във всеки момент" можело да има дефект – последната отговорност се носела от машиниста. По съответния случай Илиев каза, че локомотивът само бил прегледан, но фирмата за поддържка, която прави прегледа, не носи отговорност за ремонт и трябвало да се прави ремонт в локомотивно депо. Имаме над 180 "случайни ремонта" годишно, уточни управителят на БДЖ "Товарни превози".

Има няколко вида ремонт – отделен, капиталов, включи се и Владимиров, уточнявайки, че от десетилетия било така в БДЖ. Няма специализирана фирма, която в България да извършва ремонти – алтернативата е да се пращат за ремонт в чужбина, където ще е много по-скъпо, добави изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ". Според един от стратегическите документи за реформа имало идея да се направи фирма за ремонти чрез обединение на структури, по думите на Владимиров.

Владимиров обвини и журналиста Марин Николов, направил разследването, че манипулира ситуацията с твърдението за назначени на договор в БДЖ "футболисти". Можете да си го интерпретирате както си искате, каза изпълнителният директор на "Холдинг Български държавни железници". Той уточни, че за случая с Христо Стамболийски, който работи като "инспектор превенция", работел под прикритие и не уведомявал какво прави, за да не провали работата си.

Владимиров увери и, че в БДЖ няма назначени футболисти с по-висока заплата от машинисти. Губите ни времето, защото се занимаваме с реформиране на БДЖ, завърши ядосан управителят на "Холдинг БДЖ".

Граждани: Ръководството на БДЖ пак "реже" влакове

Само след два дни стотици хиляди български граждани ще бъдат предколедно сюрпризирани от „БДЖ – Пътнически превози“ с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика