България и Франция с обща цел в науката

10046
България и Франция с обща цел в науката

„Обществото се развива благодарение на научния процес, а целта, която преследва Българската акaдемия на науките е бързо възстановяване на изгубените духовни ценности“, каза председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров на българо-френската конференция „Наука и съвест“. Той отбеляза, че това събитие е възможност за сближаване и обмен на мисли в научната област между България и Франция.

Колоквиумът е организиран от Френския институт в България и в сътрудничество с Българската академия на науките. Основните цели на „Наука и съвест“ са запознаване на развитието на обществото под влиянието на технологичната еволюция и по-точно през ъгъла етиката, както и развитието на обществото благодарение на научния прогрес.

Съоръжение пресъздава урагани в лабораторни условия

Любопитството да се разбере как точно въздухът взаимодейства с океана при мощни бури е вдъхновило изграждането на генериращи вятър съор...

„Важно е да взимаме пример от по-развитите страни, каквото е и Франция, да се учим и да използваме, и ние някои от техните средства в различните области“, каза заместник-министърът на образованието проф. Николай Денков, който също приветства събитието.

В изследователската дейност във Франция се стремят да постигат връзката между академиите, институциите и университетите, посочи проф. Пиер Анри Дюе от Националния институт за селскостопански  изследвания, който е също така и отговорник за етиката. Той съобщи, че във Франция от близо 10 години се следи ситуацията около етиката в изследователските професии. Има и етична харта, която е приета от всички университети в страната. Професорът завърши с това, че науката остава важна за обществото, защото тя търси истината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com