Цветелин Кънчев: Без ромски език в училище

20729
Цветелин Кънчев: Без ромски език в училище

Задължителното изучаване на ромски език в училищата би довело до етническо напрежение и е напълно излишно. Това обяви лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев по време на среща с просветния министър Сергей Игнатов, предаде БЛИЦ.

“Ромчетата трябва да учат всичко, което учат и техните връстници, които не са от ромски произход. Изучаването на ромски език в училище би било неправилно и ще доведе само до напрежение. Основната позиция на „Евророма” по отношение на майчиния език е следната: майчин език само вкъщи, при мама. В училище ние искаме ромските деца да изучават всичко това, което изучават и техните връстници, но най-вече да научат един хубав български език”, обяви Кънчев.

Оправдаха Цветелин Кънчев на първа инстанция

Софийски градски съд оправда лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев по делото за изнудване на бившия директор на "Гражданска защита" ген....

На срещата министър Игнатов е поел ангажимента да разгледат исканията на “Евророма” и предметът ромски език да не е част от задължителните часове.

Лидерът на движението е посочил още, че няма необходимост езикът да се изучава, тъй като от 23 века ромите говорят на него, знаят го и няма да го забравят.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com