Да превърнем дискотеките в библиотеки

25869
Да превърнем дискотеките в библиотеки

"Вместо дискотеки и кръчми, трябва да има библиотеки".

Под този призив столичани приеха промените, с които парламентът "затвори" нощните заведения в „Студентски град”, приемайки единодушно на първо четене Закона за висшето образование.

"За мен е недопустимо в собствеността на университетите да има заведения", заяви по темата кметът на София Йорданка Фандъкова след участието й в тържественото честване на 104-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Ширещото се мнение на столичани в социалните мрежи е, че в общежитията на университетите трябва да има библиотеки и зали за учене, а не дискотеки и кръчми. В този смисъл и без закон решението е във волята на университетите и на академичната общност.

Парламентът "затвори" дискотеките в "Студентски град"

Парламентът "затвори" нощните заведения в „Студентски град”, приемайки единодушно на първо четене Закона за висшето образ...

"Студентите и преподавателите трябва да разберат какво искат да се случва на територията на общежитията", добави кметът Фандъкова.

Припомняме, че според промените, внесени вчера игрални зали и казина по смисъла на Закона за хазарта, както и заведения за хранене и развлечения с работно време след 22.00 часа по смисъла на Закона за туризма не могат да се помещават в или да отстоят на по-малко от 100 метра от студентски общежития.

Заведенията, които се намират в имоти държавна собственост, в студентските общежития и на отстояние до 100 метра от тях да имат работно време до 22.00 часа.

С идеите се правят промени и в Закона за здравето, предвиждащи забрана за продажбата на алкохол в студентско общежитие, и в Закона за хазарта - изрична забрана за откриване на казина и игрални зали на територията на студентско общежитие.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com