Дамянова обясни във Фейсбук за похарчения милион

17104
Дамянова обясни във Фейсбук за похарчения милион

Бившият зам.-министър на образованието Милена Дамянова изнесе във Фейсбук информация за какво е похарчен милионът, отделен за нови учебни програми, предаде Стандарт нюз.

Тя обвини в лъжа сегашния просветен министър проф. Анелия Клисарова, която съобщи сумата, обвързвайки я със свалянето на творбите на Ботев и Вапцаров от учебната програма.

Клисарова: ГЕРБ са дали 1 млн. лв. за промените по БЕЛ

ГЕРБ са дали един милион лева за променените в учебните програми по български език и литература. Това каза пред БНР министърът на обра...

"Един министър на образованието и науката не бива да лъже! Поне от уважение към учителите, към преподавателите и експертите, които заклеймява тези дни", пише Дамянова.

Тя посочва, че 912 000 лева от Европа са отишли за няколко дейности. С част от тях са платени хонорари на близо 600 учители и университетски преподаватели. Срещу това те са създали "единна система от индикатори за съответствие" между стандартите за учебно съдържание, програмите и учебниците.

Неофициално запознати от МОН казаха, че разработването само на програмите по литература е струвало малко под 40 000 лева. От министерството пък съобщиха, че до края на седмицата ще дадат отговор на всички въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование