ГЕРБ пак предлага тестове за наркотици в училище

2104
ГЕРБ пак предлага тестове за наркотици в училище
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлага в училищата да бъдат въведени доброволни тестове за наркотици. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на Кръгла маса за образованието.

Идеята на партията е тестовете да бъдат правени след съгласие на родител или настойник. 

Цветанов и друг път е лансирал идеята за тестове за наркотици на учениците, като по-рано искаше това да стане част от задължителния профилактичен преглед при личния лекар.

Експерт: Зависимостта към дадено вещество e подсъзнателно желание за самонаказване

Често зависимостта към дадено вещество се дължи на подсъзнателно желание за самонаказване. Това каза за Радио „Фокус” &ndas...

Сега обаче в ГЕРБ са узрели до идеята, че тестовете трябва да са доброволни и със съгласието на родителите.

"В последните години виждаме, че има зачестяване на случаите с агресия, занижаване на възрастта за използване на наркотични вещества. Смятам, че това е един от най-големите проблеми на обществото“, коментира Цветанов, цитиран от Mediapool.

Според Цветанов основният проблем е, че родителите са скъсали връзката с проблемите на своите деца. Той определи като недопустимо нехайството на родителите, “които гледат как децата им отиват в определени молове, за да пушат наргиле“.

Цветанов коментира още, че родителите нямат контрол и в дискотеките за най-малките до 22 часа и според него това е сериозен проблем.

Хванаха трафиканти с амфетамини за близо 300 хил. лева

Трима мъже са задържани на магистрала "Тракия" край Пловдив в момент, когато са подготвяли сделка за над осем килограма амфетамини, пре...

По думите му образованието трябва да е водещ приоритет, добре осъзнат обаче от всеки участник в процеса. С необходимите финансови средства децата ще могат да получат и по-доброто и адекватно образование, посочи той.

Зам.-председателят на ГЕРБ цитира данни на Световната банка отпреди време, според които през 2020-2025 г. 20-25 процента от ромското население ще бъде участник на трудовия пазар.

В тази връзка ГЕРБ залагат на подпомагане на раждането на до три деца, прилагане на "принуда" за задължително образоване, обвързвайки го с получаването на социалните помощи.

Сред ангажиментите на партията е да се създаде национална система за регистриране на децата, които напускат училище

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование