X
 
 

Красимир Вълчев: Намалихме с 60% приема по икономика

1043 0
Красимир Вълчев: Намалихме с 60% приема по икономика
Снимка: БГНЕС
От 2016 г. започнахме политика на преструктуриране на приема и финансирането. Този прием, който предложихме и приехме вчера на Министерски съвет, специално по професионалното направление "Икономика", е с 60 процента по-нисък от този през 2015 г. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев, предаде БГНЕС.

„Тоест ние сме намалили с 60% приема в професионално направление "Икономика", като сме го нулирали в шест или седем държавни висши училища. Най-малко е намалението в УНСС, защото правим това намаление въз основа на комплексната оценка за качество на обучението, научните изследвания и реализация“, каза още образователният министър.

Вълчев: 13% от учениците са преждевременно отпаднали от училище

Ако децата не ходят на училище, след това няма да са пригодни за пазара на труда и няма да имат шансове за пълноценен и щастлив живот. ...

В УНСС показателите за реализация, за научна дейност и за акредитация са по-високи от другите висши училища, които обучават професионално направление „Икономика“, но въпреки това и в УНСС приемът е намален с над 20% спрямо 2015 г., посочи Вълчев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители