Миков, Паргов и Бойчев обещаха на студентите да помогнат за таксите за магистратури

37019
Миков, Паргов и Бойчев обещаха на студентите да помогнат за таксите за магистратури

Лидерът на БСП Михаил Миков и водачът на листата за народни представители в 23-и МИР в София Жельо Бойчев обсъдиха проблемите на студентите на специална среща в столичния хотел "Сюит". На разговора с младежите присъства и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов, както и №2 в листата на 23-и МИР Стоян Мирчев. На срещата присъстваха председателят на НПСС Ангел Георгиев и секретарят на АМО Савина Алексиева, както и представители на студентските движения от СУ, УНСС, НБУ, ТУ, МГУ, ЛТУ и ВТУ.

Основните теми на разговор бяха таксите за магистратурите и докторантурите, както и условията за живот в общежитията. Студентите се оплакаха, че са принудени да плащат ток в наеманите от тях помещения на цени като за промишлени предприятия, тъй като блоковете, в които се помещават общежитията, не се водят жилищни.

Студенти пишат 6 вместо "ш" и 4 вместо "ч"

На крайна неграмотност от страна на някои от студентите се натъкват преподавателите от Техническия университет в София, които проверя...

"Студентите сами могат да направят разликата между лявото и дясното. Нека да видят какво се случва, когато на власт са социалистите и когато не са", каза водачът на листата в 23-и МИР Жельо Бойчев. "Когато социалистите управляват, средствата за висшето образование се удвояват, заделят се пари за социално-битовите условия на студентите. 25 години тези общежития не са ремонтирани. А по наше време се дадоха над 90 милиона лева, за да бъде възстановена тази база. Ето такъв тип примери трябва да бъдат мотивация за младия човек да гласува на изборите", добави той.

Всички присъстващи политици от БСП чуха за проблемите на студентите и обещаха да се заемат с разрешаването им, когато част от тях бъдат избрани за народни представители.

Срещата със студентите започна още на предизборната шатра на БСП Лява България пред централния вход на УНСС. Там Михаил Миков, Жельо Бойчев и Калоян Паргов символично откриха библиотека "На края на прехода". Двамата кандидати за народни представители обещаха, че ще работят за превръщането на Студентски град в средище на академичната общност, а не в място за забавления. След това заедно със студентите се отправиха към залата, където разговаряха за проблемите. Калоян Паргов поиска от кандидатите за народни представители да се ангажират официално пред маладежите, че ще направят всичко по силите си, за да бъде направен ремонт на общежитията, които в момента са в окаяно състояние. В края на дискусията Михаил Миков, Калоян Паргов и Жельо Бойчев се уговориха със студентите да направят нова среща веднага след изборите, за да обсъдят вече конкретни теми и проблеми, по които да започнат работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com