Над 12 000 студенти приключиха успешно своите практики

646
Над 12 000 студенти приключиха успешно своите практики
Снимка: БГНЕС

Над 12 600 студенти са приключили успешно участието си в проект „Студентски практики – фаза 1“.

Това съобщи ръководителят на проекта и директор на дирекция „Финанси“ в Министерството на образованието и науката Соня Кръстанова на информационна среща в Пловдив с партньорите по проекта от висшите училища.

Към момента над 20 000 студенти са сключили договори и провеждат своята практика в реална работна среда, а над 50 000 студенти са се регистрирали за участие в проекта.

Томислав Дончев: По "Студентски практики" няма злоупотреба с евросредства

Не че случаят е нов, той фигурира като случай и за финансиращия орган, и за прокуратурата поне месец, преди да бъде обявен. Така вицепр...

8678 са обявите с работни позиции за студенти, предлагани от работодателски организации. Над 8500 ментори са готови да споделят своите знания и опит с младежите, решили да се възползват от възможностите на проекта и да приложат на практика наученото в университета. Представителите на висшите училища бяха призовани да предоставят повече информация за възможностите на проекта и да активизират връзките си с работодателските организации, тъй като скоро приключва академичната учебна година и се очаква през ваканцията по-голяма активност на студентите в търсенето на работа. Полезно за тях ще е работодателите да обновят обявите си или да обявят нови позиции за практиканти.

Целта на проект „Студентски практики – фаза 1“ е да се повиши качеството на висшето образование и да се изгради добра връзка между бизнеса и висшите училища, която да улесни реализацията на студентите на пазара на труда. Приемането на студенти на практика ще е от полза на фирмите и другите работодателски организации, защото те ще могат да използват безплатно труда на практикантите, но и ще имат възможност да оценят потенциала им и да подберат своите бъдещи кадри.

Чрез практическото обучение в реална работна среда студентите ще могат да надградят теоретичните си знания, да придобият изцяло нови умения и компетентности, да бъдат оценени и да се научат да постигат видим и ясен резултат от своята дейност. Освен това могат да получат препоръки от работодателите, с които да улеснят по-нататъшната си професионална реализация. За 240 часа, в които те ще прилагат на практика наученото в университета и ще усвояват нови знания и умения, студентите ще получат сертификат и стипендия в размер на 480 лева.

Проект „Студентски практики - фаза 1“ се изпълнява от Министерството на образованието и науката по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ с подкрепата на Европейските структурни и инвестиционни фондове. Проектът е с бюджет 37 млн. лева и в него участвaт 48 висши училища от страната. До края на проекта се очаква над 40 000 студенти успешно да завършат своята практика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Матурите: Промени и новости - ако пропуснеш, можеш да се явиш пак

СофтУни с изцяло нови Upskill програми за IT специализация

България привлича водещи учени със заплати до 8000 лв.

Заради изборите: Местят матурата за 10 клас

Софийският университет ще награди най-добрите си студенти за годината (ВИДЕО)

Софийският университет сред най-добрите в световен мащаб

Ето как да се справим с агресията в училище: Специалист представи методи

Променят броя на отсъствията от детска градина по домашни причини

Окончателно: Ректорът на ЮЗУ е оправдан за злоупотребата с бонуси на свое име

Съмнения за обективност и при новите конкурси за училищни директори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование