Над 200 студенти протестират в СУ срещу таксите

20190
Над 200 студенти протестират в СУ срещу таксите

Над 200 студенти от Софийския университет се събраха преди час в двора на ректората на протест срещу увеличаването на семестриалните такси, предаде БНР, цитирано от БГНЕС.

Въпреки че ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев съобщи пред БНР, че ще предложи днес на Академичния съвет да се отмени увеличението от 8% на семестриалните такси, студентите се събраха на протест, защото не е ясно дали ръководството на висшето училище ще гласува това предложение.

Студентите смятат, че увеличението е неморално във времето на нарастващата бедност и безработица в страната. Те обясниха, че повишението е станало факт по време на сесия, когато вниманието им е било заето с изпити и не са могли да реагират веднага.

Проф. Илчев каза още, че ще предложи да се създаде група от преподаватели и студенти, които до седмица да подготвят искания на академичната общност до политическите сили за бърза и радикална промяна в политиката за висше образование и наука, насочена към изграждането на общество на знанието. В 16 часа ще заседава Академичният съвет на висшето училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com