Придобий професия в дигиталния маркетинг със SoftUni Digital

2675
Придобий професия в дигиталния маркетинг със SoftUni Digital
Снимка: SoftUni

Само след месец, през ноември, стартира поредното издание на цялостната програма по дигитален маркетинг на SoftUni Digital. Това е насочената към маркетолози инициатива на SoftUni - водещата образователна организацията у нас, предлагаща качествено, достъпно и практически насочено обучение по софтуерно инженерство, дигитален маркетинг и дизайн.

Дигиталният маркетинг продължава да се доказва като една от най-устойчивите и перспективни сфери на развитие. Разходите по дейности, свързани с него, растат непрекъснато, а нуждата от специалисти е осезаема. Това е и една от най-динамичните сфери на развитие.

Защо да изучаваш дигитален маркетинг?

Скоростната дигитализация се оказа водещ фактор в обособяването на дигиталния маркетинг като една от най-обещаващите сфери на развитие. Непрекъснатият технологичен напредък разкрива все повече нови възможности за специалистите в областта.

Днес всичко, с което си взаимодействаме като потребители онлайн, е плод на усилията на дигиталните маркетолози – полезното съдържание, платените реклами, интересните банери, любопитните промоционални имейли и още, и още. И ако това не е достатъчно, ето три водещи причини защо да се занимаваш с дигитален маркетинг е толкова привлекателно:

1. Бърз кариерен старт – въпреки че технологичните знания и практическите умения с разнообразие от инструменти и похвати са необходими на маркетолозите, бариерата за вход в света на дигиталния маркетинг е много по-ниска. В действителност, водещото, от което един начинаещ се нуждае, е силна теоретична основа и основополагащи умения с инструменти за проучване, анализ и реклама (ако целта е реализиране в света на платената реклама).

2. Разнообразие от кариерни пътища – днес всеки бизнес се нуждае от експерти, които да го позиционират онлайн. А това включва редица дейности, в които човек може да се специализира. Performance маркетинг и social media специалистите са тези, които се грижат за оптимизиране на резултатите от платена реклама. С content маркетинг се занимават хората, привлечени от създаването на разнообразно по вид както полезно, така и забавно съдържание. Не на последно място, SEO експертите се грижат за органичното представяне на бизнес сайтовете и тяхното по-високо класиране в резултатите. И това е само върхът на разнообразието от професии и специализации.

3. Гъвкавост и независимост – специалистите по дигитален маркетинг могат да упражняват професията си дистанционно, да работят на свободна практика за проекти по свой избор. А най-хубавото е, че комплексните експерти могат да управляват успешно маркетинговите активности на собствения си бизнес. С други думи, професиите от областта предлагат не само гъвкавост на работата, но и независимост за тези, които искат да развиват собствен бизнес.

Какви умения осигурява SoftUni Digital?

Реализацията като дигитален маркетолог изисква комбинация от практически и меки умения, присъщи за всеки експерт в областта. Цялостната програма по дигитален маркетинг в SoftUni Digital осигурява именно тези фундаментални знания и умения, които притежават и реализиралите се специалисти:

1. Marketing Basics – първият етап от програмата покрива основните концепции от дигиталния маркетинг и ключови практически умения по създаването на бизнес модел и канава на стойностно предложение. Първата стъпка от програмата помага за придобиването на цялостна представа за света на дигиталния маркетинг, а фактът че курсът е безплатен помага на курсистите да преценят това ли е попрището за тях.

2. Marketing Fundamentals – във втория етап от програмата курсистите преминават през 6 курса, свързани с основните аспекти на дигиталния маркетинг. Това включва content и Facebook маркетинг, email маркетинг, SEO, както и работата с Google Ads и Google Analytics. Придобиват се водещи умения и знания в ключовите направления, а курсовете са интензивни и включват работа по практически проекти. Вторият етап от програмата дава възможност на участниците да преценят коя е пътеката на развитие, която предпочитат, и да се специализират. Още в третия етап.

3. Professional Modules – SoftUni Digital предлага три професионални пътеки за развитие, в най-желаните професии. Това са Social Media Marketing Expert, Performance Marketing Expert и SEO&SEM Expert. Курсистите могат да завършат едно или повече професионални направления, надграждайки текущите си знания и умения до експертни, като за всяко получават диплома за професия от СофтУни.

Защо в SoftUni Digital?

SoftUni Digital е инициатива на СофтУни, създадена през 2016 година и фокусирана изцяло върху дигиталния маркетинг. Това е първата по рода си, най-задълбочена и практически ориентирана програма за изучаване на дигитален маркетинг в България. Над 6 000 души са завършили успешно цялостната програма, а над 48 000 са се доверили на отворените курсове, за да придобият нови или да надградят текущи знания. Обучението в програмата идва с няколко водещи предимства:

  • Възможност за учене със собствено темпо – всеки курсист има достъп до образователните ресурси и практическите занятия по всяко време след записване на даден курс. Това позволява на всеки да съобрази подготовката със собственото си ежедневие и налично време. Лекциите могат да бъдат гледани дори през мобилни устройства и в движение.
  • Звезден лекторски състав – дигиталният маркетинг е динамична област, която се изменя всеки ден. Затова екипът от преподаватели на SoftUni Digital се състои от лектори-практици, доказани професионалисти в своите области, които практикуват дейността си всеки ден. Сред тях са имена като Геннадий Воробьов, Александър Иванов, Жюстин Томс, Етиен Янев и Велизар Величков.
  • Доживотен достъп до ресурсите – курсистите получават доживотен и неограничен достъп до ресурсите от курсовете, в които са записани. Това им дава възможност във всеки един момент да обновят знанията и уменията си и да обърнат повече внимание на конкретни аспекти от дигиталния маркетинг.
  • Огромна общност от съмишленици – общността на СофтУни вече наброява над 300 000 души. Курсистите попадат в среда на съмишленици, с които могат да обменят идеи, да споделят опит и да се развиват заедно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Държавата спонсорира обучението на стотици студенти в топ университети в чужбина

Призив към Терзиев: 2 май да е неучебен ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com