X
 
 

Ректорът на УНСС де факто призна, че новият корпус на университета може да не бъде завършен

2388 1
photo of Ректорът на УНСС де факто призна, че новият корпус на университета може да не бъде завършен
Снимка: Президентство на РБ
Проблемът не е във фалита, защото държавата едва ли ще остави най-големия си университет да изпадне в неплатежоспособност. Това заяви ректорът на УНСС Стати Статев, който блесна особено силно с ДС миналото си по време на протестите срещу кабинета "Орешарски". Тогава Статев заяви на протестиращите студенти, че пречат и дори ги окуражи да емигрират, а после опита да се оправдае пред "Всяка неделя".

Според Статев проблемът е, че проектът за новия корпус на УНСС всъщност няма да може да бъде завършен в предварително определения срок – до началото на юни. А съвсем отделен въпрос било какво ще остане в бюджета на университета, за да може да се плащат нормални разходи като заплати и стипендии. Ако ни блокират сметките, няма да може да плащаме нищо, уточни Статев пред Нова телевизия.

УНСС заплашен от фалит навръх 100-годишнината си

В навечерието на 100-годишния си юбилей Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е заплашен от фалит заради обещано, но...

Същевременно ректорът на УНСС определи като "измъкване" становището на финансовото министерство от вчера (23 април), защото преди 3 години имало ангажимент всяка година държавата да дава по 1,5 млн. лева европейски пари плюс държавно, което годишно прави 2 млн. лева. Не сме поканени от страна на финансовия министър за диалог, но комуникираме с образователния министър и се надявам, че проблемът ще бъде разрешен, подчерта Статев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители