Синдикат "Образование": Пренареждане на учебната програма с комерсиална цел е недопустимо

9261
Синдикат "Образование": Пренареждане на учебната програма с комерсиална цел е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Пренареждането на учебното съдържание трябва да бъде в интерес на учениците. Това Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, във връзка с информацията, че образователното министерство обсъжда премахването на някои произведения от учебната програма.

„Все още не съм запознат с подобен проект, но ще бъдем категорични в тази посока. Ще си изградим становище. Спомням си, че преди няколко години имаше отново опити за премахване на велики класици. Ще бъдем безкомпромисни, ако преценим, че по този начин учениците се ощетяват. Надявам се едно пренареждане на учебното съдържание да се случи с българските учители, с техните синдикални организации. Тогава ще бъде в интерес на учениците”, коментира Петров.

50% са двойките на изпита по литература в СУ

Половината кандидат-студенти са изкарали двойки на изпита по литература в Софийския университет. Това съобщи за „Преса" председат...

Според него, ако пренареждането на учебното съдържание се случи чрез най-различни лобита и с комерсиални цели, то тогава нещата не се правят в полза на обучаващите се.

Председателят на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” смята, че промените и отпадането на определени автори от учебната програма трябва да се реализират в широк кръг с достатъчно учителско участие и в полза на учениците. „Пренареждането на учебната програма с комерсиални цели е нещо, което вече сме го виждали и сме реагирали категорично”, добави Юлиян Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com