X
 
 

Скандал на матура с европейски шампион по вдигане на тежести

3405 2
Скандал на матура с европейски шампион по вдигане на тежести
Снимка: Getty Images/Guliver
Полиция е била викната, за да усмирява европейския шампион по вдигане на шанги в категорията до 73 кг Божидар Андреев по време на матурите в Сливен, съобщава в. "Монитор".

Полицаите са се явили по служба в Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм след обаждане на директорката Мария Петрова. Тя е потърсила помощ заради поведението на Андреев по време на зрелостния изпит.

Божидар Андреев – момчето с желязна воля за успех

От няколко дни Сливен е силно развълнуван от европейската титла на Божидар Андреев – една от големите надежди на родните щанги. ...

"Беше излязъл около 30 минути по-рано от класната стая, където полагаше матура по география и настояваше да си получи обратно мобилния телефон защото много, ама много бързал. Опитах се да му обясня, че има правила, които са много строги и че нямам право да го пусна преди това. Скръсти ръце срещу мен и се озъби: "Ти мене познаваш ли ме?". Признавам си, че не го познавам, но ми стана безкрайно неприятно от подобно поведение на млад човек. Позвъних в РПУ-то, от там пратиха дежурните и те го отведоха със себе си. След това разбрах кой е, но това с нищо не променя отношението ми - може да си много заслужил, може да си голям герой, но това не те прави различен. Напротив, след като си шампион би трябвало да си за пример…Обясненията му, че много бърза , защото ще изтърве кантара на състезанията в Хасково същия ден ми се сториха доста нелепи", коментира Петрова.

Директорката излязла в отпуск след случилото се, което станало на 23 май. Тя била търсена от треньора на шампиона Пламен Братойчев и от самия Андреев, които искали да ѝ се извинят, но отказала да се види с тях.

Близки на Божидар останаха изненадани от случката, според тях докато 21-годишният младеж от село Тополчане учел в спортното нямало подобни изцепки. Предполагат че е бил под въздействие на емоцията и предстоящото състезание, което било важно за подготовката му по пътя към олимпиадата в Токио догодина и световното първенство.

От ОД на МВР - Сливен потвърдиха случката, на младежа била направена устна забележка.

Щангистът шампион от ромски произход: Всеки може да живее по правилата

Ромската махала в сливенското село Тополчане не се различава от другите - кални улици, много хора и бедност. Но в същото време е различ...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители