X
 
 
 

Служебен министър предлага тройно увеличение на парите за масов спорт

788 2
photo of Служебен министър предлага тройно увеличение на парите за масов спорт
Служебният министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева предлага тройно увеличение на минималните размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт. Това става ясно от постановление, публикувано за обществено обсъждане в сайта strategy.bg.

Припомняме, че при встъпването си в длъжност тя обясни, че системата за разпределение на държавни средства в спорта трябва да се оптимизира, като има по-голям контрол в изразходването им. Според нея трябва да се отсеят около десетина спорта, които да бъдат приоритетно финансирани.

ВАП установи масови нарушения в наредби за реда за прием в детските градини

Върховна административна прокуратура е предприела действия по реда на надзора за законност по отношение общинските наредби, касаещи усл...

Към момента държавата отделя за спорт по 2 лв. на дете в детска градина и 3 лв. на ученик, студент, курсант, като посочените размери не са променяни от 2006 г.

"Същевременно за периода 2006-2017 г. размерът на минималната работна заплата за страната е нараснал от 160 лв. през 2006г., 420 лв. през 201 г. и 460 лв. през 2017 г.", отбелязва министърът

От друга страна, от 2006 г. насам цените на спортните уреди, пособия, екипи и съоръжения са се увеличили многократно. При условията на финансиране на училищата по единен разходен стандарт, за училища, в които се обучават под 100 ученици, е трудно осигуряването на елементарни средства за спорт.

Варна дава 1,3 млн. лв. за ремонти в детските градини

1 312 510 лева е общата стойност на ремонтите в детските градини, които се осъществяват през летните месеци. Това съобщи Лилия Христова...

Във връзка с това Дашева предлага увеличаване на минималния диференциран размер на паричните средства за физическо възпитание и спорт да бъдат увеличени двойно: за децата в държавните и общинските детски градини - 5лв. на дете за бюджетна година; за учениците в държавните и общинските училища в присъствена форма на обучение - 6 лв. на ученик за бюджетна година; за студентите редовна форма на обучение във висшите училища - 6 лв. на студент за бюджетна година; за курсантите от висшите военни учебни заведения и Академията на МВР - 6 лв. на курсант за бюджетна година.

Дашева е пресметнала, че предлаганото изменение ще доведе до увеличение на общия размер на необходимите средства с 3 186 894 лв. годишно.

"Посочената сума е индикативна, тъй като годишния размер на средствата е функция на броя на децата, учениците, студентите и курсантите за съответната година. Това увеличение отразява социалното значение на предлаганото изменение, което засяга социална група, която обхваща над 1 000 000 деца в детски градини, ученици, студенти и курсанти", категорична е тя.

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
    Много обичам дечица, кой не ги обича, повече обичам момиченцата, обичам да ги щипвам по по бузките и да ги шляпвам по стегнатите дупенца
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • ТЪРКАЛЯНЕ НА ТИКВИ 1 ТЪРКАЛЯНЕ НА ТИКВИ преди 11 месеца Профил на трол?
    ТЪРКАЛЯНЕ НА ТИКВИ - ОЛИМПИЙСКИ СПОРТ ЗА ВСЕКИ!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 21 март

Овен Тази сряда опровергайте мита за вашето твърдоглавие и покажете, че то може да бъде градивно и отстъпете в името на истината. А и...

missing image
Каква България искат феновете на Путин?

Това трябва да се знае: българските фенове на Путин, които сега са обзети от възторг от разгромната му победа, пропагандират същото кат...