Столично училище стана снимачна площадка на попфолк клип

3159
Столично училище стана снимачна площадка на попфолк клип
Снимка: Getty Images/Guliver

Националната гимназия за приложни изкуства ,,Свети Лука" се превърна в снимачна площадка на чалга клип, съобщи БНТ. Клипът е заснет в началото на месеца, а за съдържанието му директорката разбрала от екипа на телевизията. Оказва се, че дворът на гимназията и друг път е даван под наем, за да се подпомага финансово училището.

Клипът показва луксозни автомобили, горещи ритми и красиви момичета в двора на гимназията. Песента е на поп-фолк изпълнителя Ангел и се казва "Бухалка". Певецът признава, че случайно е избрал това училище и не е искал да провокира никого. Разказва, че във видеото участват ученици от други столични училища. Всички са се снимали с писменото съгласие на техните родители.

Първокласник от Бургас в болница след спречкване в училище*

Първокласник от СУ "Константин Преславски" в Бургас е приет в болница след побой в училището, съобщи "24 часа". Малкият Данаил е с изб...

"Къде е проблемът, в бялото кабрио или в танците? Дори момичетата, които играят, и те не са разголени. Те са по дънки. Нито има насилие, нито има голота в клипа, за да се образува този скандал", коментира Ангел. Изпълнителят е категоричен, че текстът на песента е нормален. "Аз съм го направил за младите хора. Те това харесват и така си говорят в момента", посочи той.

Проблем в клипа не вижда и директорката на училището. Тук стоят далеч от ценностите на този музикален бранш, подобно музика дори е забранена. Но гимназията се нуждае от средства. За наема настоятелството е получило 200 лв. "Няколко часа в неучебен ден в двора на училището. Това е цялата работа. Призовавам всички тези, които не обичат чалгата и много се възмущават да правят като мен. Да не я гледат и слушат", каза Лилия Балева, директор на Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука".

С парите, изкарани от клипа, училището ще подпомогне своите възпитаници. Със събраните средства ще се транспортират творби на гимназистите до Орешака, за да могат да участват в Национален конкурс за даровити деца. Оказва се дворът е даван и друг път под наем - за сватби и кинопродукции. По този начин творбите на децата могат да се представят и в чужбина. "Трябва да изпратя микробус. Трябва да платя за отиването дотам. Курсът е отиване и връщане. Ние нямаме кола. Много пъти съм използвала колеги, но тези коли не винаги са достатъчни.", обясни директорът на гимназията.

Тя признава, че все още не е гледала клипа. Въпреки това е убедена, че той няма да повлияе на реномето на училището и притесненията на родителите са неоснователни. Гимназията ,,Свети Лука" е носител на множество награди, а преподавателите са изявени български художници с богати творчески биографии. Тук съхраняват творческия дух в собствена галерия, където могат да се видят произведения както на известни автори, така и на ученици.

Над 16 хил. ученици са напуснали училище през учебната 2015/2016 г.

През учебната 2015/2016 година 16.4 хил. ученици са напуснали общообразователните училища, от които 14.3 хил. в основното образование....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com