Танев: Опасявам, че оставката ми ще има определен домино ефект

2728
Танев: Опасявам, че оставката ми ще има определен домино ефект
Снимка: БГНЕС

Опасявам, че този акт ще има определен домино ефект и ще има последици. Това заяви образователният министър Тодор Танев, на който вчера (28 януари) премиерът Бойко Борисов поиска оставката.

Според Танев може да има битка между партиите в Реформаторския блок (РБ) за този, който ще го наследи начело на образователното министерство. "Може би ще се карат кой да бъде наследникът ми. Ще се наложи да е партийно обвързана фигура. Това може би ще катализира някои процеси на гнилост", каза Тодор Танев в ефира на Нова телевизия. 

Танев: Не ни оставят да си свършим започнатата хубава работа, следващият министър ще е партийно назначение

Как ще си депозирам оставката? С тези думи министърът на образованието влезе на извънредната среща на ръководството на Реформаторския...

Танев намекна, че има голяма партия от РБ, която не е ДСБ, която е мислила за неговата оставка. "ДСБ иска въобще друго правителство. Или се подготвят за предсрочни избори, каквито може и да има", каза Танев.

"Аз искам господин Борисов да има стабилно управление", каза министърът, добавяйки: "Не желая да се намесвам в партийни процеси, нито и ги разбирам".

Снощи след 4 часа заседание Реформаторите не излъчиха своя номинация за министър на образованието. "Не сме обсъждали конкретни имена, а ситуацията в министерството и политиката напред", каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов, който влезе в ролята на говорител на РБ.

Танев отново каза, че е разбрал за поисканата оставка от медиите и по-точно от журналист, който му се обадил с въпроси за нея.

"Аз като човек, сложен от нея, и махан от него, бих предпочел тази оставка да бъде внесена в парламента", каза Тодор Танев за оставката, поискана от министър-председателя, но обърна внимание, че Борисов не му се е обаждал.

Реформаторите обсъждат Кунева и Вълчев за министри на образованието

Лидерите на Реформаторския блок обсъждат сериозно варианта вицепремиерът Меглена Кунева да поеме Министерството на образованието. Сам...

"Има някакви преговори и някои от партиите нещо се били разбрали", коментира той за поисканата оставка, като не говори само за Реформаторския блок.

Той заяви, че хората са се подлъгали за промяната на термина "турско робство" със "съжителство". "Хората се подведоха по заглавията и след един месец щях да ги променя", каза той, добавяйки, че проектът е бил качен на сайта на министерството, за да се обсъди. "Моето собствено мнение е, че това си остава робство", каза той.

Много лесно е да вярват на тролските медии и едно мнозинство си заслужава това, каза Тодор Танев, говорейки за "безсилието на журнализма в някои медии".

"Не е важен ножът, а ръката, която го държи", каза той за това, че хората се плашат.

Министърът на образованието обясни, че в продължение на 5 години министерството е искало от научната общност у нас да каже кой е правилният термин за турското господство. Изпращани са писма на два университета и БАН. Ние нямаме право дори да си мислим, че знаем кое е правилното понятие, каза Танев.

Даниел Вълчев: Благодаря за номинацията

Бившият министър на образованието Даниел Вълчев, който член на „Движение България на гражданите” и Реформаторския блок, отк...

Образователният министър призна, че ведомството може да е направило грешки при комуникиране на предложенията.

Танев обясни, че ще продължи да работи за развитието на Гражданския съвет в рамките на РБ. "Ще продължим да съществуваме във формата, който е удобна за 21 век", каза той.

Танев заяви още, че новият министър трябва да му благоди за 5 закона в чувствителни теми и 1 млрд. лв. от Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com