Всяко второ училище вече използва образователната платформа Уча.се

11491
Всяко второ училище вече използва образователната платформа Уча.се
Снимка: Уча.се

Екипът на сайта вече наброява сто души. С обновения си дизайн той обра наградите в тазгодишното издание на конкурса "Сайт на годината".

Всяко второ училище в България вече използва в учебната си програма образователния сайт Уча.се. Това съобщи Дарин Маджаров, основател на платформата, която представя уроците от българската учебна програма чрез достъпни и забавни видеоклипове. Екипът на проекта вече наброява сто души, а общият брой на образователните видеоклипове, изгледани през него, е почти 34 милиона.

На първо четене: Бизнесът ще може да преподава в университетите

Парламентът прие на първо четене законови поправки, които разрешават на изявени специалисти от практиката да провеждат лекции от общия ...

"Създадох Уча.се, за да обясним уроците на учениците на разбираем и интересен език. Първоначално помагах само на сестра ми, после на нейния клас и така започнаха да се свързват с мен стотици хора. Последвалият интерес към платформата от страна на все повече ученици показа, че има огромна нужда от достъпни образователни видео уроци. Днес над 500 000 български ученици, учители и родители ежедневно използват учебните видео уроци, които сме създали за тях. Отзивите за Уча.се както от страна на учениците, така и на родителите и учителите, са повече от добри. С обновения сайт подготовката за училище става още по-ефективна, лесна и приятна, а екипът ни ще продължава да се труди ежедневно, за да улеснява достъпа до знания за българските деца" - сподели Дарин Маджаров.

Неотдавна образователният сайт обнови изцяло визията, функционалностите и цялата си идентичност. Сред новите възможности са секция „Моите уроци“, в която всеки потребител може да вижда уроците, които е гледал последно, както и препоръки с кои уроци да продължи. Друга новост в сайта е опцията „Избор на учебник“, чрез която учениците могат да избират видео уроци, отнасящи се до учебника, по който учат в училище. Освен с обновена визия, сайтът е и с обогатено съдържание от видео уроци, тестове и индивидуални учебни игри. 

На тазгодишното издание на най-престижния уеб конкурс у нас „Сайт на годината“ Уча.се си тръгна с най-много награди – за най-добър продуктов сайт и най-добър сайт за услуги в страната, а самият Дарин Маджаров получи специална награда за принос към развитието на интернет в България.

Повече за Уча.се

104 млн. деца по света не ходят на училище заради войни и социални кризи

Общо 303 милиона деца по света не ходят на училище по различни причини. При една трета от тях, а това са 104 милиона непълнолетни на въ...

Уча.се е онлайн платформа с всички видео уроците за училище на разбираем и интересен език. Със своите над 12 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с тестове и ако някъде отговори неточно, Уча.се автоматично предлага точния откъс от урока, за да навакса пропуска.

Материалите следват напълно официалната училищна програма на Министерството на образованието и науката и са съобразени с ДОИ (държавните образователни изисквания). До момента уроците са изгледани 34 000 000 пъти от над 500 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се над 20 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в три поредни години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Учениците в Самоков и Етрополе също няма да учат на 2 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com