100 полицаи не могат да спрат престрелка между наркобанди в Марсилия

14166
100 полицаи не могат да спрат престрелка между наркобанди в Марсилия
Снимка: Getty Images/Guliver

Мащабен наркосблъсък в Марсилия - близо 100 полицаи се опитват да овладеят престрелка между две групировки. Това съобщават френски медии.

Отделът за борба с престъпността, както и елитните части са изпратени на мястото на инцидента в северния квартал Кастелан. В квартала са влезли само полицаи в цивилни дрехи, всички останали служители на реда са разположени извън него.

"Шарли Ебдо" с огромен ръст на абонаментите

Абонатите на френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо" вече са 220 000, съобщи френскоезичният ТВ канал BFM. До нападението срещу редакц...

Към 9 часа днес 10 младежи с черни дрехи, с маски на главата и с бронирани жилетки са открили стрелба с автомати AK-47. Нападателите са се придвижвали със скутери. Според полицията те са се опитали да превземат пункт за продажба на наркотици от конкурентна престъпна група.

След стрелбата нападателите са се разпръснали, но въоръжен мъж е започнал да стреля срещу полицаите от един от блоковете. Към 10 часа са били произведени нови изстрели срещу силите на реда.
Според очевидци 5-6 въоръжени с автомати мъже са останали пред едно от заведенията в квартала. Хеликоптер на полицията лети над мястото на стрелбата.

Инцидентът се случва в деня на визитата на френския премиер Манюел Валс в Марсилия. По време на посещението си премиерът трябваше да представи данни, според които престъпността в Марсилия се е понижила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа