100 полицаи са пострадали след безредиците в Белгия

13918
100 полицаи са пострадали след безредиците в Белгия

Около 100 полицаи са получили наранявания в различна степен при сблъсъци с демонстранти по време на вчерашния синдикален протест в Брюксел срещу икономиите и съкращаването на социалните разходи, предаде БГНЕС.

Арестувани са двама членове на фламандската крайнодясна младежка организация. Единият от тях е обвинен в нападение над четирима души, а другият в нараняване на петима полицаи.

В сблъсъците са пострадали около 30 демонстранти. Срещу група радикални демонстранти полицията използвала палки, сълзотворен газ и водни оръдия. Протестиращи замеряли полицаите с камъни, преобръщали и подпалвали автомобили. Група млади хора окупирали сградата на белгийската федерация на индустриалните предприятия.

В протеста е включили повече от 100 000 души. Акцията е част от обща стачка на служителите в обществения сектор срещу политиката на строги икономии, обявени от новото правителство на Белгия.

Белгийските работници са недоволни, че орязването на новите бюджетни разходи и коригирането на данъчната политика на правителството ще доведат до намаляване на покупателната способност на 2/3 от икономически активното население на кралството. Протестиращите също така се обявиха срещу повишаване на възрастта за пенсиониране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа