1900 чужденци бяха еспулсирани след спецакция в Москва

15673
1900 чужденци бяха еспулсирани след спецакция в Москва
Снимка: Getty Images

Над 50 000 чужденци бяха проверени от полицията. Освен това близо 1900 бяха експулсирани при широкомащабна операция за борба с незаконната имиграция в Москва. Информацията съобщи руското вътрешно министерство, цитирано от Франс прес.

"При операцията бяха констатирани 10 000 административни нарушения. 1900 души са експулсирани от Русия, а 370 са пратени в център за задържане", се казва в изявление на министерството.

Хиляди излязоха по улиците в Москва и Санкт Петербург, за да поискат мир в Украйна

Над 5000 души участват в опозиционния „Марш на мира” в Москва. Подобен марш се провежда и в Санкт Петербург. Участниците ис...

Операцията "Мигрант-2014" е била извършена между 23 октомври и 1 ноември от полицията и московските миграционни служба в сътрудничество с Федералната служба за сигурност и московските градски власти.

"Полицейските звена разбиха 17 етнически престъпни групировки с над 60 активни членове". Това се казва в съобщението, в което се изразява задоволство "от подобряването на ситуацията с престъпността в столицата", информира БТА.

Според последното преброяване от 2010 г. Москва има над 12 милиона жители. Според експерти обаче това число е много по-голямо, имайки предвид и незаконно пребиваващите имигранти. Според неправителствени организации до 1 милион имигранти работят в руската столица без официално разрешение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com