Американска рейтингова агенция понижи рейтинга на Германия

3520
Американска рейтингова агенция понижи рейтинга на Германия
Иган-Джоунс аргументира своето решение с финансовия товар, който ще трябва да поеме най-голямата икономика в еврозоната

Малка американски рейтингова агенция понижи кредитния рейтинг на Германия с една степен и определи перспективата му като негативна, предаде Франс прес.

Иган-Джоунс аргументира своето решение с финансовия товар, който ще трябва да поеме най-голямата икономика в еврозоната, като участва в плановете за спасяване на валутния съюз. Рейтинговата агенция освен това отбелязва, че през 2010 г. държавният дълг на Германия е достигнал 83 процента от нейния брутен вътрешен продукт (БВП), като при това се очаква да е нараснал до близо 86 процента през 2011 г., а бюджетният дефицит е възлизал на 4,6 процента от БВП.

Населението на Германия се е увеличило благодарение на имигрантите

Големият брой нови имигранти е повишил броя на населението на Германия през 2011 г., за първи път от осем години, предаде АФП, позовава...

Като положителни черти на националната икономика Иган-Джоунс посочва малката безработица (6,8 процента през 2010 г.), излишъкът в стокообмена и по текущата сметка, сдържането на инфлацията на равнище от 2 процента през 2010 г., но най-вече впечатляващия растеж на БВП от 4 процента през последното тримесечие на миналата година на фона на застоя, в който е изпаднала европейската икономика.

Въпреки че понижи кредитния рейтинг на Германия, малката американска рейтингова агенция очаква доходността на емитираните от страната облигации да остане ниска, като се има предвид, че нейната икономика е сред най-устойчивите в ЕС и че Европейската централна банка (ЕЦБ) осигурява ликвидност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа