Арестуваха двама пасажери на Air France, подозирни в организиране на терористичен акт

12990
Арестуваха двама пасажери на Air France, подозирни в организиране на терористичен акт

Двама пътници от самолета на авиокомпания Air France, който вчера извърши извънредно кацане в Кения поради заплаха от взрив, са били арестувани в Париж. Те са заподозрени в причастност към инцидента, съобщава The Local.

По информация на изданието арестуваните са 58-годишен бивш полицай и неговата съпруга. Двойката живее на остров Реюнион.

Air France и KLM временно спират да летят над Ирак

Самолетите на френския авиопревозвач Air France и на принадлежащата му холандска компания Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V (KLM)...

Самолетът на Air France, следващ рейс от Република Маврикий до Париж, извърши аварийно кацане заради открит предмет на борда, подобен на бомба. Инцидентът се случи в неделя, 20 декември. Неизвестното устройство било открито в една от тоалетните на лайнера Boeing 777.

Както съобщили в местната полиция, след приземяването в Момбаса от самолета били евакуирани 459 пътници и 14-членен екипаж. Както се изяснило впоследствие, откритият предмет се оказал фалшива бомба, изработена от картон и таймер.

Това не е първото съобщение за взривно устройство на борда на самолети на Air France. На 18 ноември поради заплаха от взрив в САЩ се върнали два лайнера на авиокомпанията, летящи за Париж. И в двата случая информацията за бомба не била потвърдена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com