X
 
 

Беларус напът да стане 23-ата руска република

6350 11
Беларус напът да стане 23-ата руска република
Снимка: iStock
Правителствата на Беларус и Русия ще засилят съвместните си усилия за създаването на "програма за действие", свързана с обединяването на двете страни в обща държава до 21 юни, предаде беларуската държавна информационна агенция "Белта".

Сергей Румас нареди на правителството да "помири мненията" между двете страни след среща с руския му колега Дмитрий Медведев.

Москва: Не се обсъжда темата за обединение на Русия и Беларус

Въпросът за възможно обединение на Русия и Беларус в единна държава, което след 2024 година да бъде оглавено от Владимир Путин, не стои...

"Имаме сходни възгледи по повечето неща, свързани с по-нататъшното развитие на интеграцията. Вече работим по повечето от тези въпроси в рамките на Евразийския икономически съюз, но като вземем предвид взаимната воля и мнения на двете страни, бихме могли да свърши това по-бързо в рамките на Съюзната държава Беларус и Русия", обясни Румас.

По думите му двете страни имат различни мнения по около 30% от разпоредбите, включително в енергетиката.

Беларус и Русия са в процес на разговори в продължение на месеци с цел създаване на съюзна държава, основана на договор от 1996 г. Предложеният вариант се смята за ход, който да запази властта на руския президент Владимир Путин, след като последният му конституционно разрешен срок като руски президент бъде завършен.

Така Беларус може да се превърне в 23-ата република в рамките на Руската Федерация.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Като се има предвид, че Беларус е по-зле икономически от РФ и че на нея се гледа като на руски сателит, не виждам нищо по-нормално от това. Ако такова е и желанието на болшинството от белоруския народ, тогава кои сме ние, че да ги виним за избора?
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Е трябва да си голям наивник за да вярваш, че точно беларуският народ решава дали Беларус да стане република на Русия. Също толкова наивно, колкото е наивно да смяташ, че австрийският народ е искал Аншлуса с Третия Райх.
  : 1 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  А КОЙ ние заел заветното шаснадьцатое заветное места?!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  “В Америката безработен живее по-добре от работещ в Русия и Беларус”. Беларуски възрастен пенсионер, взел че се завърнал от САЩ пак в Беларус, след 15 години. http ://naviny.by/article/20180406/1523029549-zdes-strashno-zhit-posle-ameriki-belorus-vernulsya-cherez-15-let-i
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  България побеждава Русия, Русия капитулира пред България, и подписва най-унизителния мирен договор в историята си – Брест –Литовския мирен договор. Над 1 милион кв. км. от територията на империята ще бъдат откъснати, а от грозните нокти на руския империализъэм ще се откачат Финландия, Литва, Латвия, Естония , Полша, Украйна, Беларус, Грузия, Армения… - http ://www .extremecentrepoint.com/archive виж още ›› s/14947
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  “ЦЯЛА РУСИЯ ЛЪЖЕ” !! СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ, БЕЛАРУС, НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ http ://www .dw.com/bg/светлана-алексиевич-цяла-русия-лъже/a-18462520 “ЛЪЖАТА В НАШАТА СТРАНА /русия/ СТАНА НЕ САМО МОРАЛНА КАТЕГОРИЯ, НО И ОСНОВЕН СТЪЛБ НА ДЪРЖАВНОСТТА” !! АЛЕКСАНДЪР СОЛЖЕНИЦИН, русия, НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ http ://www .azquotes.com/quote/277604 “РУСИЯ ДА БЪДЕ ЗАМРАЗЕНА / ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ИНТЕРПОЛ” Британски парламент. Ам виж още ›› и то русия си е престъпник, МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕСТЪПНИК, който вика “дръжте престъпника”, включително чрез Интерпол. Не беше ли по искане на милата освободителка русия дето ДС-ДАНС в Българията арестуваха разни руски опозиционери. Другите страни в ЕС не ги арестуват по руско искане, но тук нали сме още във Варшавския Договор, сега в Евразия! Десе-дансари, ченгета, военни начело с карачанското шкеНбе, и хиляди още. Те са си с русията. Да не говорим за “патреоте”… Кой уби С. Магнитски, кой уби С. Немцов, А. Политковска, кой???? Кой, ако не САМАТА РУСКА ВЛАСТ. ПУТИН, КРЕМЪЛ, КГБ, ОЛИГАРХИЯ??!! КОЙ, аз ли,… като почват и все ОТРИЧАТ и ОТРИЧАТ извършени ХИЛЯДИ УБИЙСТВА НА СВЕСТНИТЕ ХОРА (които трябва да управляват, а путинци да са в ПАНДИЗИТЕ), ще взмема да повярвам, че съм аз извършителят… https ://en.crimerussia.com/gromkie-dela/british-parliament-urges-to-oust-russia-from-interpol/
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Хей Деби /№1/... Що не се пробваш в цирка като клоун? Имаш дарбата да разсмиваш хората 
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Дейба руссупия недоБарбарана русолява Дейба!
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Напротив! Действителната ситуация и точно обратната! Беларус се готви да напусне РФ!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Абе човече,Беларусь никога не е била част от РФ, че да се готви да я напуска. Беларусь е независима и всестранно развита държава, в отлични отношения с РФ. Тя не тръгна по идиотския път на Украйна, която от развита индустриално-аграрна държава се превърна в световен просяк, задлъжняла до уши.
  : 18 !
Последно в Актуално