Белгийски медии публикуваха снимки на предполагаемите атентатори

4899
Белгийски медии публикуваха снимки на предполагаемите атентатори

Белгийските медии публикуваха фотографии на предполагаемите терористи от камерите за видеонаблюдение на летището в Брюксел.

На фотографиите, разпространени от местното издание Lalibre, са трима мъже с колички за багаж. Двама от тях са облечени с черни пуловери или якета, третият – в бяло или светло сиво яке. Вестникът съобщава, че камерите за видеонаблюдение са ги заснели непосредствено преди експлозиите на летище „Завентим“. Изданието не уточнява дали всички те са терористи или някой може да е попаднал случайно в кадър.

Белгия обяви три дни на национален траур

Белгийският министър на вътрешните работи Ян Ямбон обяви три дни на национален траур след атаките на летището и в метрото в Брюксел, ко...

Lalibre също така съобщава, че след двата взрива в залата за излитане на летището е открит автомат Калашников.

Полицията потвърди, че търси трима заподозрени за атентата на летището в Брюксел, предаде междувременно ТАСС.

Снимка: Lalibre

По-рано руската агенция Sputnik, цитирана от цитирано от РИА Новости и aif.ru, съобщи, че издирваните за атентата в Брюксел са граждани на Беларус.

Смята се, че най-малко един багаж е бил детониран на летището в Брюксел

Служители на силите за сигурност смятат, че най-малко един багаж с експлозиви е бил детониран на летището в Брюксел, заяви американски ...

Серия от терористични нападения разтърсиха белгийската столица. Според последните данни най-малко 34 души са загинали и около 200 са ранени. Данните за загиналите и пострадалите постоянно се уточняват.

Тази сутрин малко преди 8 часа местно време два последователни взрива станаха на основното летище „Завентем“ в Брюксел. В рамките на час по-късно имаше експлозия на метростанция Мелбек, която се намира в близост до сградите на европейските институции – на 350 метра от мястото, където лидерите на ЕС провеждат своите редовни срещи.

Експлозиите на аеропорта и в метрото в столицата на Белгия станаха само 4 дни след залавянето на 26-годишния Салах Абдеслам. Той е заподозрян, че е единственият оцелял атентатор от нападенията в Париж от 13 ноември миналата година. Вчера министърът на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон предупреди, че залавянето на един терорист може да активира друг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа