Бивш чешки президент, откраднал писалка, стартира петиция срещу бежанците

4181
Бивш чешки президент, откраднал писалка, стартира петиция срещу бежанците
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият чешки президент Вацлав Клаус, който е отявлен евроскептик, обяви, че е инициатор на петиция срещу имиграцията и призова правителството на своята страна да гарантира неприкосновеността на границите и да отхвърли препоръчаните от Европейската комисия квоти за разпределение на мигрантите.

„Ние (подписалите се под петицията) не сме безразлични към страданията на хиляди хора, предизвикани от войните и други катастрофи, но... се противопоставяме на манипулирането на общественото мнение със създаването на фалшиво чувство на солидарност с тези мигранти”, заяви Клаус пред журналисти, информира bTV.

Бъчварова иска по-сериозни санкции за каналджийството

"Ще настоявам в спешен порядък да бъдат разгледани законодателните промени, които да регламентират възможно най-високи санкции срещу тр...

Според него само в първите десет минути близо сто души са поставили подписа си под качената в Интернет петиция.

Масовата имиграция представлява фундаментална опасност за стабилността на Европа и на страните членки на Европейския съюз, се посочва в текста и се отправя предупреждение за рисковете и заплахите, произтичащи от изкуственото смесване на различни нации, култури и религии.

Неприемливо е правилата на Шенгенското пространство да бъдат нарушавани под клеймото на ЕС и преди всичко под натиска на Германия, на Франция и страните, които се мъчат да спазват тези правила – например Унгария – да бъдат заплашвани със санкции от ЕС, подчертава петицията.

Още докато беше президент, през 2011 година Клаус се прочу, след като буквално открадна писалка по време на посещение и официална пресконференция в Чили. Камерите хванаха как Клаус огледа внимателно писалката и я прибра "дискретно" в джоба си.

Финландският премиер предложи дома си на бежанците, в Барселона също ги подкрепят

Финландският премиер Юха Сипиля предложи личния си дом като жилище за бежанци. Той го стори с думите, че и без това сега къщата му сега...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа