X
 
 

Бивш ръководител на кабинета на Меркел е твърдо убеден в реализацията на "Северен поток 2"

1328 0
photo of Бивш ръководител на кабинета на Меркел е твърдо убеден в реализацията на "Северен поток 2"
Снимка: Getty Images/Guliver
Руският газопровод "Северен поток 2" е необходим на Европа и Германия, затова ЕС няма да успее да го спре. Това заяви Роналд Пофала, бивш ръководител на кабинета на германския канцлер Ангела Меркел и председател на германския координационен комитет на форума "Петербургски диалог", предаде БГНЕС.

Според Пофала в близко бъдеще на Европа ще ѝ бъдат необходими по-големи количества природен газ, а най-екологичният и изгоден способ за доставката е "Северен поток 2".

Нафтогаз: "Северен поток 2" e капан за Европа

Украинският енергиен монополист "Нафтогаз" разкрива опасностите, които крие проектът „Северен поток 2“ за европейските държ...

"Ако до 2038 г. ние се откажем от въглищата, то "Северен поток 2Ю просто е необходим, доколкото в такъв случай на нас ще са ни необходими други енергоносители. В близко бъдеще на нас ще са ни необходими допълнителни количества газ и можем да гарантираме на немското общество тяхното постъпване, което би било екологично и икономически приемливо, само за сметка на "Северен поток 2", каза Пофала.

Независимо от всички опити на европейски страни да попречат на строителството на газопровода, "Северен поток 2" ще бъде завършен, допълни Пофала. Според него, появяващите се в процеса на изграждането пречки само ще "увеличат разходите по строителството и експлоатацията".

"Северен поток 2" трябва да мине по дъното на Балтийско море от руското крайбрежие до Германия през териториалните или изключителните икономически зони на Финландия, Швеция и Дания, последната от които засега не е дала разрешение за строителството. Сред европейските държави Германия, Австрия и Норвегия поддържат строителството на "Северен поток 2". Против са Полша, Латвия, Литва, а също така и Украйна, която не желае да губи приходи от транзита на руски газ за Европа. По предварителни изчисления на Киев пускането в експлоатация на "Северен поток 2" ще доведе до годишни загуби от около 3% от БВП на Украйна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...