Бившата първа дама на Франция взе навътре изказване на Путин за Хилари Клинтън

27690
Бившата първа дама на Франция взе навътре изказване на Путин за Хилари Клинтън
Снимка: Getty Images/ Guliver

Бившата приятелка на френския президент Франсоа Оланд Валери Трирвильор съобщи в Twitter, че е "щастлива, че няма да й се наложи да стисне ръката" на руския президент Владимир Путин, поканен в Елисейския дворец днес.

"Щастлива съм, че няма да ми се наложи да стисна ръката на Путин", написа журналистката в съобщение в микроблогинг мрежата. В интервю пред френските медии TF1 и Europe-1 Путин иронизира бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, определяйки я като "слаба" и с липса на елегантност.

"По-добре е да не се спори с жените. Но г-жа Клинтън никога не е била много елегантна в своите изказвания...Когато хората прекрачат границите, това не е, защото са много силни, а защото са много слаби. Но може би слабостта не е най-лошата характеристика на една жена", заяви Путин.

Руският президент, който беше поканен във Франция по повод 70-годишнината от Дебаркирането на съюзническите войски в Нормандия, ще вечеря днес в Елисейския дворец с френския си колега. Преди това Оланд ще вечеря в парижки ресторант с американския президент Барак Обама. Украинският въпрос ще бъде в центъра на срещата Оланд-Путин, както и обтегнатите отношения между Русия и ЕС, съобщи Елисейският дворец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа