X
 
 

Борисов: Да не допускаме паметта за Холокоста да бъде изтрита

491 6
Борисов: Да не допускаме паметта за Холокоста да бъде изтрита
Снимка: БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Полша, където ще участва в официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау, съобщиха от правителствената преслужба.

Заедно с държавни и правителствени ръководители от цял свят, българският премиер ще отдаде почит към жертвите от един от най-мрачните епизоди в човешката история - Втората световна война. Онова време на тотално падение обаче предизвиква най-ярката проява на духовно извисение - българският народ спасява над 48 000 свои сънародници-евреи, като не ги предава на сигурна смърт в нацистките концентрационни лагери.

Холокостът - най-голямото злодеяние в световната история

Холокостът е най-голямото злодеяние в Световната история, тъй като е индустриално убийство на хора. Това са лагерите на смъртта, създад...

„Щастливи сме за спасените и техните потомци, благодарни сме на спасителите - знайни и незнайни. В същото време дълбоко скърбим за милионите невинни жертви на Холокоста и тяхното страдание. Отдаваме почит и на невинно погубените животи на повече от 11 000 евреи от Егейска и Вардарска Македония”, посочи министър-председателят Бойко Борисов при пристигането си в Полша. Той бе категоричен, че трябва да се поучим от уроците на миналото, да помним и никога да не допускаме паметта за Холокоста да бъде изтрита или подменяна, и отговорът ни да е остро осъждане и отхвърляне на всеки опит за антисемитизъм.

По традиция на 27 януари световната общност се прекланя пред паметта на загиналите по време на Холокоста, както и на всички хора, станали неволни жертви на антихуманните действия в този период.

Тазгодишната церемония в Аушвиц-Биркенау има особено значение, тъй като основни нейни гости ще бъдат близо 100 оцелели жертви от времето на Холокоста. Те ще споделят своите спомени, преживявания и ще припомнят на световната общественост за трагизма на Холокоста.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Рушняците първи строят концлагери и избиват евреи, немците се учат от тях - „….В Бабий Яр са унищожени 50 771 евреи, 5 цигански табора, 661 членове на ОУН (Организация на украинските националисти), 3 играча на киевското „Динамо”, православни свещеници, нелегални, военнопленници…..” – За руския фашизъм, хилядократно надвишаващ немския, четете тук - http ://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=367175 виж още ›› 3
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Холокоста в Русия има много по-голями размери, и започва много по късно в Германия, защото лагерите на смъртта, създадени от нацистите в Третия Райх, бяхя създадени първо в Русия, откъдето германците се учеха! И въобще идеята за избиване на евреи започва та Екатерина! Когато научи за Холокоста в Русия светът ще се потресе от зверството на руската нация!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Гестапо и НКВД- дружба скрепена с потоци кръв на враговете на “Новият ред”. http ://argumentua.com/stati/nkvd-gestapo-sovmestnye-predpriyatiya-chekistov-i-natsistov
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Борисов, най-много евреи избиха твоите хора, рушняците! Те са истинските изверги, след тяхните братушки националсоциалистите! Господ да избие рушняцити до крак! Те са злото на света!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Няма как!? Нали ти ни изтребваш като в холокост! Намялаваме всяка година с 50 хиляди избити!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Форменият идиот чий го дърви в Полша? Много му разбира тиквата от Холокост! Да взима пръчки и да бЕга около Перник и търси вода!