Британците, които нямат контакт с имигранти, са по-притеснени от имиграцията

14695
Британците, които нямат контакт с имигранти, са по-притеснени от имиграцията
Снимка: Getty Images / Guliver

Британските граждани, които имат по-малък контакт с имигранти, са по-склонни да се безпокоят за имиграцията, посочва ново проучване на „Скай Нюз”, цитирано от „Гардиън”.

Изследването установява, че 71% от тези британци, които не познават имигранти, подкрепят твърдите действия за ограничаване на имиграцията. Подобно мнение застъпват 58% от тези, които имат по-близък контакт с имигранти. 67% от анкетираните не вярват, че плановете на коалицията да намали нетната имиграция от страните, които не са членки на ЕС, са достатъчни.

Над 600 000 безработни европейски имигранти живеят във Великобритания

Над 600 000 безработни европейски имигранти живеят във Великобритания, като само тежестта им върху здравноосигурителната система се оце...

Изследването, проведено сред 1508 британци, установява, че 74% са обезпокоени от перспективата румънците и българите да получат пълни права за работа и пребиваване на територията на Великобритания догодина.

Проучването идва във времето, когато Европейската комисия отхвърли доклада „Сънди Телеграф”, че повече от 600 хиляди безработни имигранти от ЕС живеят във Великобритания.

„Телеграф” съобщава, че според доклада, който е 291 страници и ще бъде публикувани тази седмица от еврокомисаря по заетостта Ласло Андор, във Великобритания има 611 779 "неактивни" граждани на ЕС, които не са британци. Преди шест години те са били 431 687 на брой.

Повече от една трета (28%) от „неактивните” граждани на ЕС в западноевропейската държава си търсят работа. Останалите са пенсионери (30%), хора с увреждания (3%), а 25% от тях не влизат в никоя категория, което обикновено значи, че живеят с някой, който работи.

Новият британски закон за имиграцията среща критики

Новата имиграционна политика на Великобритания е „кошмар за отношенията между расите”, твърдят правозащитници, и ще прехвър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа