X
 
 

Британският парламент окончателно прие закона за Brexit

1654 0
Британският парламент окончателно прие закона за Brexit
Снимка: iStock
Великобритания е с крачка по-близо до излизането си от 31 януари от Европейския съюз, след като законодателството, необходимо за ратифициране на сделката й с Брюксел, премина последния етап от парламентарната процедура.

Законопроектът ще стане официално закон, когато получи кралско съгласие от кралица Елизабет II, нещо, което може да се случи още в четвъртък, предава Reuters.

Великобритания орязва правата на имигрантите и европейците след Brexit

Британските депутати от Камарата на общините отхвърлиха промени в законодателството за Brexit, приети от Камарата на лордовете. Депутат...

По-рано в сряда долната камара на парламента, Камарата на общините отмени промените, направени в горната камара, Камарата на лордовете, която внесе в законодателството, включително клауза за осигуряване на закрила на децата бежанци след Brexit.

Премиерът Борис Джонсън отказа да приеме промени в законопроекта за оттегляне, който ще осигури напускането на Великобритания от ЕС, въпреки твърденията на депутати от опозицията, че е влошил условията му.

В Камарата на лордовете можеха да настояват да възстановят промените, но те решиха да не го правят, позволявайки на закона да преодолее и последното си препятствие.

Консерваторите на Джонсън спечелиха голямо мнозинство в Камарата на общините на общите избори миналия месец, което даде възможност на правителството да сложи край на продължилите повече от три години спорове в парламента за излизането на Великобритания от ЕС.

Британските депутати окончателно одобриха сделката за Brexit

Британските депутати окончателно одобриха сделката за Brexit, съобщиха световните агенции. Законопроектът за Европейския съюз (Споразу...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално