X
 
 

Цачева участва в заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи"

351 0
Цачева участва в заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи"
Снимка: БГНЕС
Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще вземе участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи” на 11 и 12 октомври 2018 г. в Люксембург. На форума министърът ще представи позициите на България по темите в област „Правосъдие“, включени в дневния ред.

Важна част от дискусиите ще бъде посветена на предложението за Директива относно несъстоятелността, превантивното преструктуриране и предоставяне на втори шанс и мерки за повишаване на ефективността на процедурите за преструктуриране.

Особено внимание ще бъде отделено на Регламента за предоставяне и запазване на електронни доказателства. Основен въпрос ще бъде процедурата по уведомяване при издаване на европейска заповед за предоставяне и за запазване на електронни доказателства.

Цачева ще участва министерска среща ЕС-Западни Балкани в Тирана

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще участва в министерска среща ЕС–Западни Балкани в областта „Правосъдие и вътрешни...

В допълнение министрите ще обсъдят начините за подобряване на взаимното признаване по наказателноправни въпроси и засилването на взаимното доверие.

В рамките на Съвета се предвижда да бъде проведен и работен обяд, на който министрите ще говорят за финансирането на правосъдието от страна на Европейския съюз.

Министърът ще вземе участие и в конференция на високо равнище по въпросите на радикализацията на тема „Програми за рехабилитация и дерадикализация в затворите“.

В Люксембург министър Цачева ще се срещне с председателя на Съда на ЕС Коен Ленардс.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители