Цачева участва в заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи"

452
Цачева участва в заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи"
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще вземе участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи” на 11 и 12 октомври 2018 г. в Люксембург. На форума министърът ще представи позициите на България по темите в област „Правосъдие“, включени в дневния ред.

Важна част от дискусиите ще бъде посветена на предложението за Директива относно несъстоятелността, превантивното преструктуриране и предоставяне на втори шанс и мерки за повишаване на ефективността на процедурите за преструктуриране.

Особено внимание ще бъде отделено на Регламента за предоставяне и запазване на електронни доказателства. Основен въпрос ще бъде процедурата по уведомяване при издаване на европейска заповед за предоставяне и за запазване на електронни доказателства.

Цачева ще участва министерска среща ЕС-Западни Балкани в Тирана

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще участва в министерска среща ЕС–Западни Балкани в областта „Правосъдие и вътрешни...

В допълнение министрите ще обсъдят начините за подобряване на взаимното признаване по наказателноправни въпроси и засилването на взаимното доверие.

В рамките на Съвета се предвижда да бъде проведен и работен обяд, на който министрите ще говорят за финансирането на правосъдието от страна на Европейския съюз.

Министърът ще вземе участие и в конференция на високо равнище по въпросите на радикализацията на тема „Програми за рехабилитация и дерадикализация в затворите“.

В Люксембург министър Цачева ще се срещне с председателя на Съда на ЕС Коен Ленардс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа