X
 
 

Десетки осъдени за тероризъм са пуснати предсрочно във Великобритания

923 0
Десетки осъдени за тероризъм са пуснати предсрочно във Великобритания
Снимка: Guliver/Getty Images
След терористичната атака, извършена от предсрочно освободен затворник на London Bridge, проверка показа, че общо 74 души, които имат присъда за тероризъм са били освободени по подобен начин, пише таблоидът The Sun

28-годишният Уман Хан е лежал 8 години зад решетките, след като било доказано, че в терористична клетка от поне 9 души е планирал бомбена атака срещу Лондонската борса, посочва БГНЕС. Но Хан е бил пуснат предсрочно на свобода, като по време на нападението на London Bridge, в което уби двама и рани трима души, е носел проследяващо електронно устройство.

Серия от нападения в Лондон, има загинали (ВИДЕО)

Серия от нападения станаха тази нощ в Лондон, като атаките взеха човешки жертви. Първоначално се появи информация, че кола е връхлетяла...

Атаката повдигна въпроси за дължината на присъдите и начина на тяхното изпълнение. Автоматичното предсрочно освобождаване беше премахнато през 2012 година, но Хан е бил освободен по средата на 16-годишната му присъда, защото тя е била наложена преди премахването.

Поне петима души от терористичната клетка на Усман Хан, които също са получили присъди за участието в заговора, отново са на свобода, след като са излежали половината от присъдите си.

Властите казват, че след атаката в Лондон са отделили повече ресурси за следенето на предсрочно освободените терористи.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители