Deutsche Bank може и да се отърве по-леко за съмнителни сделки с Русия

1376
Deutsche Bank може и да се отърве по-леко за съмнителни сделки с Русия
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-голямата германска банка Deutsche Bank може да избегне наказание във връзка със скандала в Русия, макар че разследването на нейните съмнителни операции продължава, пише „Зюддойче Цайтунг“.

Федералното ведомство за надзор на финансовия сектор w Germaniq (Bafin) не е намерило доказателства и само ще се ограничи с препоръки, насочени към подобряването на рисковия мениджмънт, пише изданието без да разкрива източниците си на информация. Представители на Bafin и Deutsche Bank отказаха коментари, информира БГНЕС.

Германски политици вярват, че САЩ нарочно нападна Deutsche Bank

Заради Deutsche Bank някои германски политици обвиниха САЩ, че води икономическа война срещу Германия, пише „Файненшъл Таймс&rdqu...

Тъй като други финансови институции не са имали подобни проблеми, трудно може да се предскаже какво ще бъде наказанието на банката. Но предпазливите оценки допускат глоба за милиарди.

Разследването на така наречените огледални сделки с ценни книжа, които е осъществявал руският клон на Deutsche Bank, продължава да е в полезрението на британските и американски финансови органи. Подобни сделки вероятно са позволили да се изнесат от Русия около 10 милиарда долара на руски клиенти, попаднали под удара на санкциите, въведени след присъединяването на Крим. Според агенция Bloomberg става дума за близки лица до руския президент Владимир Путин, включително братята Аркадий и Борис Ротенберг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа