Deutsche Bank ще плати 286 млн. долара за нарушаване на санкциите на САЩ

5210
Deutsche Bank ще плати 286 млн. долара за нарушаване на санкциите на САЩ

Германската централна банка ще трябва да плати глоба от 258 млн. долара на САЩ за нарушаване на икономическото ембарго, наложено от САЩ на Иран или Сирия, съобщиха американските власти.

"Банката не е предприела достатъчно мерки, за да се увери, че дейностите й, провеждани извън САЩ, се извършват при спазване на режима на американските санкции", се казва в комюнике на Федералния резерв на САЩ. Общо Deutsche Bank е извършила 27 200 операции в долари на стойност 10.86 млрд. долара между 1999 и 2006 г. за финансови институции и компании от Иран, Сирия, Мианма, Судан, Либия, които са под американско ембарго. Това е установили разследване на американската страна.

Deutsche Bank превела случайно 6 милиарда долара на клиент

Най-голямата германска банка Deutsche Bank е превела случайно сума от 6 милиарда долара на клиент, след като бил въведен грешен номер н...

В него се описва как например служителите се опитвали да прикрият своите действия: не отговаряйки писмено на клиенти, за да не попадне писмото в неправилните ръце. Освен това те правели и проверки при устните си разговори с клиенти, разговорите да не се записват".

Deutsche Bank увери, че тези практики са приключили преди години и вече не работи със съответните клиенти. За да приключи разследването Deutsche Bank ще трябва да плати 258 млн. долара и да се съгласи в нейния нюйоркски офис да има независим експерт, който да следи за спазването на режима при доларовите операции. Дори и това споразумение да бъде сключено обаче, нещата не свършват за Deutsche Bank, срещу която министерството на правосъдието на САЩ е започнало разследване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com